Ademen en verstillen vanuit het ‘qi-punt’

12 januari 2019

 

Oefen- en meditatiedag  door Peter Kampschuur

 

 

 

 

Om ons open te stellen voor de geboorte van het Christuskind in de ruimte van het mystieke hart is een transformatieproces nodig van lichaam, ziel en geest als één geheel, zoals bepleit in de lezing van donderdag 20 december jl. Essentieel is daarbij dat het ego de ruimte achter het borstbeen niet langer bezet houdt. Hieraan werken we op deze oefen- en meditatie dag door het ademen vanuit het ‘qi-punt’, waardoor denken en voelen, het kleine ‘ik’ en ons wezen – het ‘grote Zelf’ – in de ruimte van het bekken samenkomen.

Het programma van deze dag vindt grotendeels in stilte plaats. We praten niet maar richten ons op loslaten (= je energie laten stromen), ‘centeren’ en ‘aarden’. Daartoe beginnen we met een massage van de eigen voeten, doen we vervolgens een liggende en staande lichaamsgerichte meditatie-oefening om daarna te gaan zitten in stilte: de eigenlijke meditatie. Na de lunch wandelen we ook gezamenlijk in stilte, om daarna nogmaals een liggende oefening te doen als voorbereiding op het zittend mediteren. We ronden af met muziek.

Van de oefeningen worden geluidsopnamen gemaakt, die men naderhand van internet kan downloaden om hiermee desgewenst thuis te oefenen. Over de aangereikte benadering is meer te lezen in Hetty Draayer: ‘Meditatie, energie en bewustzijn – De innerlijke weg vanuit het kosmisch oog’ en op peterkampschuur. Wie aan deze oefen- en meditatiedag wil deelnemen maar de lezing op 20 december heeft gemist, kan bij peter.kampschuur@kpnmail.nl een tijdschriftartikel (als emailbijlage) aanvragen, waarin de inhoud van de lezing min of meer wordt samengevat.


Deelnemers          minimaal 10

Datum                   zaterdag 12 januari 2019,

Tijd                        10.30 tot 16.30 uur

Kosten                   € 30 / € 40 inclusief soep en fruit


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres