Zin op Zondag Albert Neeleman- Liefde en lust

16 september 2018

10.30 uur

 

 

De mens is ‘wired to connect’, oftewel de mens wil zich van nature met anderen verbinden. Liefde en lust vormen de stof waarvan veel van onze belangrijkste verbindingen met de ander zijn geweven. Hechting en seksualiteit zijn twee gedragssystemen waarmee we geboren zijn. Deze zijn belangrijk voor onze overleving en manifesteren en ontwikkelen zich gedurende onze gehele levensloop. Hoe verhouden liefde en lust zich in de verschillende levensfasen tot elkaar? En hoe gaan wij daar gedurende ons leven mee om? Welke levenstaken en dilemma’s leveren deze ons op? In deze bijeenkomst staan we stil bij die ontwikkelingen: van conceptie tot overlijden.

Albert Neeleman is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is werkzaam als relatietherapeut en seksuoloog bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Hij publiceerde tal van artikelen en hoofdstukken over het onderwerp seksualiteit en levensloop.

 


Muziek : Duo Loriën

Daphne Jager, harp en zang

Gabrielle Jager, gitaar en zang

 

foto Martijn Harleman

De muzikale zussen Daphne en Gabriëlle Jager  zingen hun eigen Engels- en Nederlandstalige (en soms Franstalige) nummers en begeleiden zichzelf op harp en gitaar. Ze laten  zich inspireren de natuur, de mens en de maatschappij en schuwen geen actuele thema’s. In hun muziek zijn invloeden uit folk-, klassieke en barokmuziek en zelfs uit de jazz te horen. Ook zetten ze gedichten uit de wereldliteratuur op muziek, bijv. van Ida Gerhardt, Joost van den Vondel of William Wordsworth.

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres