Collecte Luga Care, een ontwikkelingsproject in Uganda

05 maart 2018

Afgelopen zondag was de extra collecte voor LugaCare ,een kleinschalig ontwikkelings project in Uganda.

Deze collecte heeft ruim 400 € opgebracht.

 

Jennie van Trierum uit Lunteren deed in 2008 vrijwilligerswerk in Uganda en leerde daar Job Saku, haar toekomstige echtgenoot, kennen. Job was werkzaam als sociaal werker bij weeshuizen. In 2011 is in zijn geboortedorp Busaana een schooltje opgericht en het was en is zijn droom om de vele kansarme kinderen in Uganda een betere toekomst te bieden. Samen zetten zij zich in voor dit dorp met haar circa 2000 inwoners waarvan er naar schatting 1500 kinderen zijn in de leeftijd tot 16 jaar. In dit vissersdorpje aan het Victoriameer is geen elektriciteit en stromend water en de dichtstbijzijnde medische hulp ligt op circa 40 minuten.

De stichting stelt zich ten doel kansarme kinderen de mogelijkheid te bieden voor goed onderwijs en alles wat daarvoor nodig is. Van schoolboeken, schoolmaaltijden tot sanitaire voorzieningen. Daarnaast wil zij een medisch dagverblijf voor kleine kinderen op richten omdat ouders geen geld hebben om naar een (goed) ziekenhuis te gaan met hun kinderen.

De stichting wil in de toekomst zorg verlenen aan oudere mensen van wie de kinderen niet in staat zijn die hulp, zorg en begeleiding te verlenen.Zij geeft ook voorlichting over goede hygiëne, zodat mensen minder snel ziek worden..

 

Tot nu toe is er al veel gebeurd met vooral steun uit de Lunterse bevolking. De Stichting heeft een ANBI kenmerk. Alle bestuursleden werken 100% onbezoldigd. Het bestuur zal waar nodig en mogelijk werkgroepen aanstellen om doelstellingen van de Stichting nog beter te kunnen realiseren.

Je kunt de Stichting steunen, maar er is ook de mogelijkheid om rechtstreeks kindsponsor te worden en maandelijks 10 euro over te maken waardoor er weer een kind naar school kan.  Bank : NL41 RABO 0171 2992 80

Zie ook www.Lugacare.com    voor meer informatie en een promotiefilmpje.

 

 

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres