Concertlezing : Veertig dagen

07 februari 2019

Samira Dainan met begeleiding van Haytham Safia

20.00 uur

 

 

 

 

Samira Dainan is schrijfster en zangeres. Ze werkte onder meer samen met de Amsterdam Klezmer Band en trad op bij festivals als Lowlands en Read my World. In haar literaire debuut ‘Veertig Dagen – Mijn zoektocht naar troost’ (Ambo Anthos), draagt ze veertig dagen van rouw op aan haar vader, Ahmed Dainan, kunstschilder en dichter uit Asilah, Marokko. De rouwperiode valt samen met een tevoren geplande muzikale uitwisseling in Oost-Jeruzalem en werd onverwacht een spirituele ervaring. Onbevangen betreedt ze verschillende heilige plaatsen en ontdekt dat de stad ruimte heeft voor ieders lijden.

‘Veertig Dagen’ werd uitstekend ontvangen in de pers en werd in België genomineerd voor het Spirituele boek 2016.

Op deze avond laat ze deze melancholische reis ervaren aan de hand van teksten uit haar boek, bespiegelingen en liederen uit de verschillende tradities. U’d-virtuoos Haytham Safia, oorspronkelijk afkomstig uit Nazareth, staat haar muzikaal bij.

Haytham Safia is een uitzonderlijke U’d-speler (een u’d, of oud, is een soort oosterse luit), met een bijzonder gevoel voor prachtige, lyrische, melancholieke melodieën. die op vele muzikale fronten actief is.


Plaats                  Grote zaal van de Ontmoeting

Aanvang              20.00 uur

Kosten                 € 9 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 12

 

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres