Cursus Boeddhisme door Matthijs Schouten

14 februari 2018

 

 

 

Het boeddhisme is geen godsdienst maar een praktische methode gericht op het ontwikkelen van innerlijke vrede en mededogen. Deze methode kan ook voor ons, hier in het westen, van betekenis zijn, welke religie ons ook eigen is.
Al vele jaren geeft Matthijs deze inleiding in het boeddhisme en toch weet hij door de manier waarop hij alles soms weer wat anders belicht, steeds weer opnieuw te boeien. Het is dan ook geen enkel probleem  de cursus meerdere jaren te volgen.
De belangrijkste praktijk van het boeddhisme is meditatie. Gedurende de vier avonden zal daarom ook aandacht gegeven worden aan meditatie. Hiervoor zal een techniek gebruikt worden die in vrijwel alle boeddhistische scholen wordt toegepast: concentratie op de ademhaling. Met deze techniek kan geleidelijk een zekere geestelijke rust ontwikkeld worden.

Matthijs Schouten1

Prof. dr. Matthijs G.C. Schouten studeerde biologie, vergelijkende godsdienst- wetenschappen en Keltische taal- en letterkunde. Daarnaast heeft hij een grote belangstelling voor levensbeschouwelijke kwesties , in het bijzonder voor onze perceptie van natuur. Hij heeft  een leerstoel aan de Wageningen University en aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland). Daarnaast is hij meditatieleraar in de Birmaanse boeddhistische traditie.


 

Deelnemers: minimaal 15
Tijd: 4 woensdagavonden van 19.30 –  21.30 uur
Data: 14,21, 28  februari , 7 maart 2018
Kosten: € 30 /  € 40 / studenten € 20

 


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres