De focus op het innerlijke kompas (vervolg) door Marieke Hoeve

29 september 2017

 

Voor diegenen die de basistraining focussen hebben gevolgd, komt er nu een vervolg. We herhalen en verdiepen de principes van focussen. We oefenen om focussend en met open hart in contact te staan met jezelf en de ander met als doel het steeds beter kunnen varen op je eigen innerlijk kompas.
Ook gaan we dieper in op het ‘reflectief’ luisteren wat wil zeggen dat je leert om te spiegelen en samen te vatten wat de ander zegt. Dit doet de luisteraar niet voor zichzelf maar om de focusser de gelegenheid te geven de woorden te toetsen. Hierdoor ben je goed in staat om een echt maatje voor de ander te zijn, om de ander te helpen haar of zijn eigen waarheid te vinden. En we leren vaardiger omgaan met de kritische delen in onszelf zodat ze meer bondgenoot van ons worden.
Wie zich eenmaal het focussen eigengemaakt heeft, neemt het als vanzelf mee in alles wat hem/haar bezighoudt. Zoals Gene Gendlin, grondlegger, omschrijft: Focusing deepens everything that we do’ en dat kan ik helemaal onderschrijven. Onderliggend doel van deze vervolgtraining is om voor wie dit wil, een netwerkje op te zetten, zodat de deelnemers onderling luisterend bij elkaar aanwezig kunnen zijn. De training is ervaringsgericht en wordt ondersteund door praktisch oefenmateriaal.


Deelnemers minimaal 8, maximaal 12
Tijd 5 vrijdagmiddagen van 14.15 – 16.30 uur
Data 29 september, 13, 27 oktober, 17 november,
1 december 2017
Kosten € 60 / € 80


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres