De gloed van Sint Petersburg. Jan Brokken en Marcel Worms

09 november 2017

De hartstocht van De Kozakkentuin gecombineerd met de kennis van De Baltische Zielen en het inlevingsvermogen van In het huis van de dichter. Wandelingen door heden en verleden.

In 1975 bezocht Jan Brokken voor het eerst Sint Petersburg, toen nog Leningrad genaamd. Het communisme was nog verre van voorbij. Veertig jaar later in 2015 keert hij terug om de stad te herontdekken. Zijn wandelingen door heden en verleden roepen de geest op van dichters en dissidenten, van gekken en genieën, van wanhopige en geliefden, van Achmatova, Mandelstam, Brodsky, Dostojevski, Toergenjev, Nabokov, Berberova, Tsaikovski, Rachmaninov, Stravinsky en vele anderen.
Jan Brokken is altijd op zoek naar een ziel, die van plekken, mensen, pianoklanken of dichtregels.
Marcel Worms speelt op de vleugel muziek van componisten die in Sint Petersburg hebben geleefd.

Deze concertlezing vindt plaats in samenwerking met de boekhandel Novita. U kunt ter plekke gesigneerde boeken van Jan Brokken kopen.

Jan Brokken (1949) was als domineeszoon één van de spraakmakendste journalisten van zijn generatie. Sinds 1986 schrijft hij alleen nog boeken en inmiddels zijn er tientallen verschenen. Zijn werken zijn in diverse talen verschenen en ook verfilmd.
Marcel Worms (1951) is gespecialiseerd in kamermuziek en nam talloze cd’s op. Hij volgde ook lessen bij Yuri Egorov, een vriend van Jan Brokken over wie Jan het boek ‘In het huis van de dichter’ schreef.


Contact: Loek Treep, tel. 0317 424962, e-mail: treep@upcmail.nl
Tijd donderdagavond 20.00 uur
Kosten € 9 / € 12 incl. koffie/thee

U hoeft zich voor deze lezing niet op te geven.Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres