De weg van (zelf) compassie

04 januari 2019

Van  kwetsbaarheid naar veerkracht

Marieke Hoeve

 

 

 

De weg van compassie begint met vertragen en bewustwording van onszelf en onze reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het licht altijd lijkt te schijnen op dat wat niet klopt? Hoe komt het dat jezelf ontspannen soms zo lastig lijkt en we altijd iets te doen moeten hebben?

In deze training leer je de achterliggende drijfveren en patronen kennen. En hier kunnen we gelukkig ook iets mee dóen! We leren milder en vriendelijker te zijn naar zowel onszelf als naar de ander. Dit begint bij het zorgdragen voor het eigen welzijn, om vervolgens ook zorg te kunnen dragen voor de ander. Zoals zo mooi omschreven staat: ’liefhebben zul je je naaste als jezelf’. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan het beste van zichzelf geven! Deze training helpt om de hartkwaliteiten die ieder mens in ruime mate bezit te ontwikkelen en te laten spreken, zodat je vanuit je hart kunt leven. Zowel naar jezelf als naar de ander toe. Dan ontwikkel je veerkracht, ook wanneer het tegen zit.

Hier enkele onderwerpen waar we op ingaan: Inzicht in het brein en het vermogen tot geluk; Jezelf accepteren, ook je kwetsbaarheid ;Vriendelijker zijn voor jezelf;Zelfvertrouwen ontwikkelen; Het loslaten van boosheid; Aandacht voor je grenzen;Een gelukkige houding in het leven.

Wat zal je leren:

Je krijgt inzicht in je emoties, de emotie-regulatiesystemen en het belang voor je welzijn

Je leert om te gaan met je innerlijk criticus

Je ontdekt hoe je in balans kunt blijven, ook in moeilijke tijden

Je ontdekt hoe je jezelf kunt ondersteunen en je staat stil bij welke waarden voor jou belangrijk zijn, zodat dit als kompas kan dienen

Je leert de energiecirkels kennen en burn-out voorkomen Je maakt ruimte voor vreugde, geluk en liefde

 

Deze cursus omvat 8 cursusmiddagen van 3 uur. Het is een intensieve training waarin van de deelnemer, ook thuis, de nodige betrokkenheid wordt verwacht. Alleen dan kan de weg van compassie worden gelopen.

Welkom!!

Marieke Hoeve (1961) heeft haar gevoeligheid voor energie in de loop van de jaren aangevuld met het volgen van diverse opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van lichaamsbewustzijn en bewustzijnsverdieping en is gecertificeerd focustrainer. Zij heeft een praktijk in lichaamsgericht werk in Oosterbeek en werkt onder meer met energie, holistic pulsing, droomwerk en focussen. In voorjaar 2018 heeft zij de opleiding tot compassietrainer afgerond bij David Dewulf. Meer info vindt u op de website www.mariekehoeve.nl


Deelnemers          minimaal 8, maximaal 15

Data:                     4, 25 januari, 8, 22 februari, 8, 22 maart, 19 april, 10 mei 2019

Tijd                        8 vrijdagmiddagen van 14.00 – 17.00

Kosten:                 € 120 / € 160


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres