Ervaringen als spiegel van inzicht en wijsheid door Hubertus Bahorie

04 april 2018

Ervaringen als spiegel van inzicht en wijsheid ,4 avonden, en een week zelf levenskunst beoefenen !

Een vraag die iedereen wel beantwoord wil zien is: hoe om te gaan met successen, tegenslagen en al wat daar tussenin gebeurt? Niet voor niets dat de levenskunstfilosofie in Nederland een grote interesse geniet; met inspiratie uit Oost en West! Maar lezen, spreken en schrijven over levenskunst is nog geen levenskunst, vertelt ons niet wat het is. Levenskunst doen en beleven, dus ervaren,
brengt het boek van inzicht en wijsheid dichterbij. Met oefeningen uit 6000 jaar traditie, van Stoa tot Zen, van Soefi tot Christen, van Oermens tot Stads bewoner en voor Jongeling en Ouderling.
In vier bijeenkomsten maakt u kennis met, leest u teksten over, bereidt u zich voor op en kijkt u terug naar een week als levenskunstenaar. Voorzien van oriëntatie, inleiding en handleiding gaat u zelf in uw leven aan de slag met eenvoudige instructies en oefeningen voor Wel-Zijn.
En, niet onbelangrijk, een terugblik tijdens de afsluitende bijeenkomst op uw week als levenskunstenaar: wat heeft het gedaan?

Meditatie, zelfonderzoek, innerlijke aandacht en contemplatie worden een week lang deel van uw ritme, zodat u zelf kunt ondervinden waarom en hoe deze oefeningen bijdragen aan levenskwaliteit. En het mooie ervan is dat het effect niet beperkt zal blijven tot uzelf….

Programma van 4 bijeenkomsten:
1) Introductie Levenskunst & Levensbeschouwing: het geheel als oriëntatie, zelfonderzoek als instrument
2) Verbreding Levenskunst & Ethiek: in het concert des levens navigeren, mediteren als instrument
3) Verdieping Levenskunst & Filosofie: innerlijke aandacht + start Levenskunst Ervaringsweek
4) Terugblik Levenskunst Ervaringsweek: ervaring als leermeester, contemplatie als instrument

Hubertus Bahorie (1968) is welzijnsdenker, stadsfilosoof en spiritueel ont- dekkingsreiziger. Hij studeerde cultureel werk in Venlo, filosofie in Nijmegen, shu’em healing in Amsterdam en voltooide het World Teachers Training Pro- gram in Leiden. Hij werkte met randgroepjongeren, gaf les bij Avans (Social Studies), voert een filosofische praktijk en onderwijst filosofie. Hij gaf in oktober 2015 voor ons de lezing ‘Verwondering als Levenskunst.’ Het handboek voor Levenskunst ontvangt u als cursist.  stadsfilosoof.nl


Deelnemers minimaal 10, maximaal 20
Tijd 4 woensdagavonden van 20.00-22.00 uur
Data 4, 11, 18 en 25 april 2018
Kosten € 60 / € 80 inclusief reader en handleiding

 


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres