Excursie naar De Kookplaats en Arnhems Buiten

25 mei 2018

Ontdek het best bewaarde geheim van Arnhem

 

In de jaren 30 van de vorige eeuw vestigde de KEMA, energiebedrijf, zich op een schitterend gelegen terrein aan de rand van Arnhem; vlak tegen Oosterbeek aan. De KEMA investeerde in mooie paviljoens en kunst. Tegenwoordig doen de oude sfeervolle paviljoenen dienst als onderkomen voor kunstenaars  en vestigen kleine bedrijfjes zich op het terrein. Middelpunt vormt paviljoen De Kookplaats vanwaar een tweetal mooie wandelroutes over het terrein lopen.
We starten deze dag om 10.30 uur met een lekker kopje koffie of thee in De Kookplaats om vervolgens de over het nostalgische terrein slingerende Beeldenroute met elkaar te lopen. We brengen een bezoek aan een paar ateliers die op het terrein gehuisvest zijn. Na deze wandeling lunchen we samen op het terras van De Kookplaats. Na de lunch is er de gelegenheid om een wat langere wandelroute, de Mariëndaalroute, te lopen.
De Beeldenroute is 2,5 kilometer lang en kan ingekort worden. De Mariëndaalroute is 5 kilometer lang en loop je in ongeveer 1,5 uur.

www. kookplaats.net/wandelroutes.html


Plaats           De Kookplaats, Utrechtseweg 310, gebouw B11 026 3513730
Tijdstip          10.30 uur
Datum           vrijdag 25 mei 2018
Deelnemers  minimaal 10
Kosten          koffie, thee en lunch voor eigen rekening
Vervoer         Op eigen gelegenheid. Diegenen die zich opgegeven hebben ontvangen een deelnemerslijst en kunnen onderling afstemmen.


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres