Focusing: een kompas voor het leven

28 september 2018

Marieke Hoeve

 

 

 

 

 

Van jongs af aan is ons geleerd dat denken uitsluitend een kwestie is van onze hersenen. En dit denken drukken wij uit door middel van taal: Ik ben verdrietig of vrolijk, ik heb geen zin in appelsap, ik heb zin in vakantie, of ik blijf juist lekker thuis. Op school leren we in heldere zinnen spreken. Dat er een connectie bestaat tussen denken en voelen wordt vaak als subjectief geclassificeerd en daarmee als minder belangrijk weggezet.

In deze genegeerde dimensie sluimert een Weten dat vóór en boven het denken en spreken uit gaat: het is het luisteren naar het eigen wijze lijf, het serieus nemen van de intuïtie. Nog vóór er een gedachte kan zijn gevormd, heeft het lichaam hier al een gevoel bij, in focustermen een ‘felt sense’ genoemd.

Focusing is een eenvoudig te leren methode die je met deze ‘felt sense’ in contact brengt. Het verbindt hoofd en hart met elkaar en leert je meer vanuit die verbinding te leven en te uiten. Hier kom je verrassende inzichten tegen die een voelbare verlichting in het lichaam geven en opeens is het helder, heb je richting, weet je welke kant je uit moet.

Reacties van cursisten vorig seizoen:

“Wat de cursus mij heeft gebracht: meer vertrouwen om te kijken en te voelen wat er in mijn binnenste omgaat. Ik hoef niet overal op in te gaan, maar kan ernaar kijken” “Door de warme sfeer wordt het makkelijker voor me naar binnen te kijken, te voelen, minder hoofd. De lichte en inspirerende manier van werken zorgt voor verbinding”.


Deelnemers     minimaal 8, maximaal 12
Data                 28 september, 19 oktober,2,23 november,7 december 2018

Tijd                  5 vrijdagmiddagen van 14.30 – 16.30 uur

Kosten             € 60 / € 80


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres