Hans Gerding – Betekenis geven aan het toeval. 14.00 – 16.30 uur

18 maart 2018

 

 

 

 

Documentaire Synchronicity van Jan Diederen met toelichting door Hans Gerding en gesprek na .
Sommige gebeurtenissen zijn zó toevallig dat zij niet op louter toeval lijken te berusten. Psycholoog Carl Gustav Jung introduceerde voor dit soort opmerkelijke toevallen de term ‘synchroniciteit’.
Jan Diederen belicht dit thema in de documentaire “Synchronicity” en volgt daarin de fransman François Martin. Martin begon als natuurkundige, maar raakte steeds meer geïntrigeerd door het fenomeen synchroniciteit. Hij ziet overeenkomsten tussen synchroniciteit en aspecten van de kwantumfysica. Het thema wordt verder uitgediept door de toevalsverhalen van een Franse poppenspeler, een Finse tweeling en twee Engelse meisjes. De film nodigt de kijker uit om zich open te stellen voor het onverwachte, de verrukking van betekenisvol toeval..

Gerding (1947) is filosoof en parapsycholoog. Hij werkt op het gebied van buitengewone ervaringen: telepathie, helderziendheid, uittredingen, mystieke en energetische ervaringen, bijna-doodervaringen, spirituele crisis, lucide en voorspellende dromen, betekenisvol toeval enzovoort.
Hij is directeur van het Parapsychologisch Instituut in Utrecht, was bijzonder hoogleraar metafysica in de geest van de theosofie aan het Instituut der Wijsbegeerte van de Universiteit Leiden en heeft een eigen praktijk voor filosofische consulten. hansgerdingDeel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres