Henk Wolf – Toeval: een waar gebeurd verhaal! 10.30 uur

22 april 2018

 

 

 

 

 

Na de wetenschappelijke en levensbeschouwende visies op het thema toeval sluiten we het seizoen af met een verhaal van de individuele mens. Ruimte voor iemand die letterlijk en figuurlijk in aanraking is gekomen met een reeks van toevallige en bizarre gebeurtenissen. Het zal je maar gebeuren!
Wat is er allemaal gebeurd? En over wie gaat het? Het is Henk Wolf, auteur en taalkundige, wiens dagen grotendeels gevuld zijn met lezen en schrijven. Hij reed op eerste paasdag 2015 in zijn klassieke oldtimer door Friesland toen een meerkoet zich door zijn autovoorruit boorde. Deze vogel raakte hem recht in zijn gezicht en Henk Wolf werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en meteen geopereerd. Hij overleefde de klap, maar zijn rechteroog leek definitief verloren. Een noodlottig toeval: een vogel, die op de voorruit van de auto klapt en ook nog eens toevallig een oog doorboort.
Na dit voorval raakte Henk zijn gezichtsvermogen grotendeels kwijt. Hij had vervolgens maandenlang nauwelijks toegang tot het geschreven woord. In het boek ‘Een meerkoet in mijn oog’ beschrijft hij hoe zijn leven veranderde door deze toevallige gebeurtenis. Een buitengewoon verhaal. Henk Wolf is ook een begenadigd verteller. Met verdieping, passie en humor vertelt hij over toeval in zijn leven, over hoe hij hiermee omgaat en wat het hem heeft gebracht.

Henk Wolf (1973) werkt als taalkundedocent bij NHL Hogeschool in Leeuwar- den en Groningen. Als ‘Professor Henk’ presenteerde hij een serie taalpro- gramma’s bij Omroep Friesland. Van zijn hand verscheen Friestalig proza en een aantal taalkundige publicaties. henkwolf

Foto: Jan Glas


Muziek : Heleen Venekamp-harp

Voor en na de inleiding:      – Germaine Tailleferre: Lento (uit harp sonate)

Na de lezing:                            – Nino Rota: Sarabande

Na discussie:                           – Marcel Tournier: Prelud

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres