Het Christuskind in ons mystieke hart – Peter Kampschuur

20 december 2018

 

20.00 uur

 

 

 

 

Met Kerstmis herdenken we een gebeurtenis die waarschijnlijk ongeveer 2000 jaar geleden plaatsvond. Maar we kunnen ons ook bewust worden van de innerlijke betekenis van het kerstverhaal: de oproep tot de nieuwe, tweede of geestelijke geboorte, in de Westerse esoterische traditie bekend als ‘de geboorte van het Christuskind in de ruimte van ons mystieke hart’.

Deze geestelijke geboorte behoort in diverse spirituele tradities in Oost en West (ook bijvoorbeeld bij de soefi’s en taoïsten) tot de essentie van het proces van bewustwording en ontwikkeling. Hiervoor is een transformatie nodig van lichaam, ziel en geest als één geheel: een eenwording van ‘boven en beneden’, ‘binnen en buiten’ en het mannelijke en vrouwelijke in onszelf. Als door deze drievoudige eenwording het oude ‘ik’ de ruimte achter het borstbeen niet langer bezet, kan die ruimte opengaan voor een nieuw bewustzijn.

In deze lezing met dia’s wordt duidelijk gemaakt hoe we ons mystieke hart door lichaamsgerichte (adem)meditatie kunnen openen voor de Christuskrachten – warmte, liefde, wijsheid en compassie – zodat de tweede geboorte mogelijk wordt.

Peter Kampschuur(1950) is na voltooiing van zijn studie psychologie door Hetty Draayer opgeleid tot ademtherapeut en meditatieleraar. Hij baseert zich in zijn individuele praktijk en cursuswerk op de door haar aangereikte benadering van lichaamsgerichte, genezende meditatie als weg tot Zelfbewustwording en – verwerkelijking. Schreef vele tijdschriftartikelen over deze thema’s, en o.a. (met Ad van Beckhoven) het boek ‘Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie’. Website: www.peterkampschuur.nl


Plaats                  Grote zaal van de Ontmoeting

Aanvang              20.00 uur

Kosten                 € 7 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 10


Ademen en vanuit het ‘qi-punt’: oefen- en meditatiedag

In aansluiting op (maar eventueel ook los van) de lezing kunt u op zaterdag  12 januari 2019 deelnemen aan een oefen- en  meditatiedag    waarbij het leren ademen, ontspannen en ‘opengaan tussen aarde en hemel’ vanuit het qi-punt centraal staat. .Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres