In negen stappen naar innerlijke bloei – Lisette Thooft

07 maart 2019

20.00 uur

Innerlijke bloei heeft niets te maken met succes, rijkdom of roem. Je bloeit als je een gelukkig en dankbaar mens bent en geniet van je leven. En hoe meer je bloeit, hoe dankbaarder en gelukkiger je wordt.

 

 

 

Wat is het geheim van bloeien? Natuurlijk: opengaan, precies zoals bloemen zich openen in het zonlicht om zichzelf helemaal te laten zien. En hoe ga je open? Door jezelf toestemming te geven te zijn wie je bent, te voelen wat je voelt.Wat je daarvoor nodig hebt, heb je zelf in huis. Het hoort bij je als een geboorterecht. Het is onze diepste levenskracht, in Oosterse filosofieën ook wel chi genaamd, zoals in chi-gong. Het wordt ook wel prana genoemd, of kundalini- energie, of Shakti of orgone, of mana. Het is de kracht die je doorstroomt en die je voelt tintelen overal in je lichaam.

Je kunt deze kracht beïnvloeden, sturen en stimuleren met je geest, je verbeeldingskracht. En je kunt hem gebruiken om jezelf beter te aarden, dieper te vertrouwen, meer te voelen, en soepeler om te gaan met de wereld.

Lisette Thooft ontwikkelde een chi-oefening die werkt met handgebaren en mantra’s, waarmee je elke dag opnieuw heel concreet en tastbaar je eigen bloei en zelfvertrouwen kunt ondersteunen: het Negen Stappen Plan. Het is simpel, liefdevol en doeltreffend. Het neemt zo veel of zo weinig tijd als je ervoor hebt, het is gratis en je hebt het overal bij je.

In deze lezing vertelt ze erover, en we oefenen er een paar keer mee. Zie ook het filmpje op haar website: www.lisettethooft.nl

Lisette Thooft (1953) is Rebalancer, lijf- en schrijfcoach, en sinds vele jaren ‘huisfilosofe’ van Happinez.

Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde en is sinds de jaren tachtig actief in de journalistiek. Ze was redacteur van Onkruid, van Genoeg en van opinieblad VolZin. Ze schrijft als freelance journaliste in spirituele tijdschriften als Happinez, De Verwondering (NCRV), Koorddanser en The Optimist.


Plaats                  Grote zaal van de Ontmoeting

Aanvang              20.00 uur

Kosten                 € 7 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 10

 

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres