Je lichaam, je dans, je leven

23 januari 2019

 

Caroline van de Ven

 

 

 

 

De succesvolle 5Ritmes® cursus in Bennekom van mei 2017 vraagt om een vervolg. En dat vervolg komt er! Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. De beoefening van de 5 Ritmes® is geschikt voor jong en oud, voor vrouwen en mannen, voor getalenteerde dansers en voorzichtige bewegers, voor soepele lijven en stijve harken, voor slechte ruggen en gebroken harten; voor degenen, die al vaker 5Ritmes® hebben gedanst en voor absolute beginners. Zo lang als je een lichaam hebt ben je een danser. Samen bewegen we, dansen we tot we bewogen worden.

5Ritmes® dansen oefent ons in leven: van vloeiend naar staccato, chaos, lyrisch en verstilling®. Het ene ritme komt voort uit het andere. Ons lichaam kent al deze ritmes; in het dagelijks leven lijken we vaak maar bekend met één of twee. Dat leidt tot minder vrij bewegen, star en stram bewegen én denken; met irritatie, oordelen, terughoudendheid en stagnatie in je lijf als gevolg. Ons lichaam is een container van alles wat ons levenspad heeft gebracht; het bewaart alles wat we hebben vastgezet en alles wat we hebben bewogen – en alles wat nog in beweging komen wil. Ons bewegende lichaam reikt gereedschappen aan en leert vaardigheden die het dagelijks leven kunnen ondersteunen, zodat wij mensen kunnen zijn die elke dag in verbondenheid en liefde leven.

Caroline van de Ven (1961) is geaccrediteerd 5 Ritmes® docent en geeft op diverse plaatsen in Nederland 5R-lessen, workshops en lezingen. Ook is zij gastdocent in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Aruba en Griekenland. Ze is een gepassioneerde docente met een groot hart en een vloeiende manier van begeleiden. Elke dansvloer waar zij is biedt een warm welkom, een grote uitnodiging om in beweging te brengen wat zich aandient. Een zachte, vriendelijke manier om te helen door dans.

Omdat de Ericakerk in Ede beschikt over een houten vloer, ideaal voor 5Ritmes® dansen, is de cursus naar de Ede verplaatst.


Deelnemers          22     

Data                      23 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart 2019

Kosten                   € 75 (zowel voor leden als niet-leden i.v.m. de huur van de ruimte)

Tijd                        5 woensdagavonden van 20.00 – 22.00 uur
Locatie                  Ericalaan 1, Ede

Contact: Caroline van der Ven    info@soulrebel.eu    Telefoon:    06-46417977

Website:     www.soulrebel.eu


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres