Jij in de kinderrij

21 februari 2019

Peter Samwel

 

 

 

 

 

Ook dit jaar organiseren wij weer een cursus ‘Jij in de kinderrij’ . In deze cursus gaat het over de relatie tussen geboorteposities en persoonlijkheidskenmerken van mensen. De plaats en de positie die we van huis uit innemen, geeft ons een heel eigen levensgevoel en heeft een zinvolle bedoeling. Ieders plaats in de kinderrij is van grote invloed op zowel het fundament van sociale- en gedragspatronen als op onze spirituele ontwikkeling waarop ons verdere leven is gebaseerd.

Welke basispatronen en specifieke kenmerken en eigenschappen krijgen we z0 van huis uit min of meer als vanzelf in handen? En waarom heeft de één zo’n totaal andere start in het leven dan de ander? Het vraagt soms jaren van bewustwording voordat iemand voor zichzelf helder krijgt waarom zijn leven in dát specifieke gezin is begonnen.

Ook voor opvoeders kan het van grote waarde en betekenis zijn zo meer inzicht in kinderen te verwerven.

In deze cursus van vijf avonden worden inzichten aangereikt over alle geboorteposities en bijpassende persoonlijkheidskenmerken.
Het thema zal zo persoonlijk mogelijk worden toegespitst en het doel is om als groep interactief van en met elkaar  te leren.

Het geestelijk leven heeft Peter (1953) van jongs af aan geboeid. Dit alles begon een nog belangrijker plaats in te nemen in zijn leven toen hij, na zijn inspirerende jaren in Suriname, zich schoolde tot geestelijk begeleider. Als zodanig is hij aanvankelijk tien jaar als Humanistisch Geestelijk Raadsman in de krijgsmacht werkzaam geweest. Tegelijkertijd ontwikkelde zijn spirituele belangstelling zich vanaf begin jaren tachtig. Vanuit alle wereldreligies is hij uiteindelijk gevormd tot wie hij nu is: een zielzorger. In 1997 startte hij zijn Praktijk voor Levensvragen.In de tussentijd volgde hij de Opleiding tot Spiritueel Genezer en werd Reiki- master. Ook ontwikkelde hij mediamieke vaardigheden, van waaruit hij trainingen ‘Spiritualiteit & Mediumschap’ gaf.

In 2004 heeft hij bij de Stichting Opleiding tot Vrijzinnig Pastoraat, zijn diploma van Voorganger / Pastoraal werker behaald. Sinds 2007 werkt hij, aanvankelijk fulltime en nu parttime, onder de vlag van Vrijzinnigen Nederland. Tot slot werkt hij vanaf 1995 – freelance – op diverse opleidingsinstituten, waar hij Tarot, Ethiek, Therapeutische vaardigheden en ‘Jij in de kinderrij’ onderwijst. In 2014 kwam dit boek uit.

Dit boek wordt tijdens de cursus gebruikt en is verkrijgbaar op de eerste cursusavond.


Deelnemers   minimaal 10, maximaal 16

Data           21,28 februari,14 ,21 maart,4 april 2019

Tijd             5 donderdagavonden van 19.30 – 21.30 uur

Kosten        € 60 / € 80


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres