Maand van de spiritualiteit

04 januari 2018

Vreugde!

Tussen 15 januari en 17 februari 2018 staat in Bennekom ‘De maand van de spiritualiteit’ centraal. In deze weken gaat het dus ook in ons dorp om zin zoeken en zin geven, met als thema: Vreugde!

Wat is vreugde eigenlijk precies, behalve een zeker basisgevoel van tevredenheid met de persoonlijke leefomstandigheden. Het valt nog niet mee om ‘vreugde’ precies onder woorden te brengen. Het is immers iets anders dan blijheid of geluk. Maar wat is het dan wel?

In ‘Het boek van vreugde’, een tweespraak tussen Desmond Tutu en de Dalai Lama wordt vooral geschreven over het vreugdevolle gevoel wat ontstaat als mensen onderling delen en goed zijn voor elkaar. Zo beschouwd lijkt het erop dat we elkaar nodig hebben om in vreugde te kunnen leven. Dat lijkt me goed nieuws.

In elk geval bruist Bennekom de komende weken van vreugde. We gaan op 15 januari in De Ontmoeting, de dialoog aan over vreugde; de vreugde wordt gevierd op 21 januari in de Brinkstraatkerk; op 24 januari wordt er ook ‘gedanst van vreugde’ in ’t Kerkheem; op 29 januari wordt de film ‘Lion’ als ‘film van vreugde’ vertoond in de Brinkstraatkerk en op 9 februari kunnen mensen in Collage ‘Het Laag’ aanzitten áán een ‘maaltijd van vreugde’. En deze maand van de spiritualiteit wordt op 17 februari afgesloten met Klezmerband Zembler, die Jiddische ‘muziek van vreugde’ ten gehore zal brengen in de Alexanderkerk aan de Dorpsstraat, middenin Bennekom.

Kortom, het is feest en worden we zo, over de inhoud van wat vreugde is, met z’n allen weer een stukje wijzer.

Peter Samwel Voorganger Vrijzinnigen Bennekom

klik om goed te lezenDeel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres