Marja Pruis- Is de mens niet teveel van zichzelf gaan houden?

18 november 2018

10.30 uur

 

 

 

 

 

Op scherpe en humoristische wijze gaat schrijfster Marja Pruis op zoek naar een ik dat niet ‘geliked’ hoeft te worden. Zij gaat in op de vraag of mensen misschien meer van zichzelf zijn gaan houden. Met successen die ze vieren, zelffelicitaties en opzichtige liefdadigheid op sociale media lijkt het alsof we de hele tijd ons eigen ik vieren.

In haar lezing gaat zij in op de smalle grens tussen narcisme en zelfverliefdheid, en tussen zelfvertrouwen en egomanie. Net als in haar essayboek ‘Genoeg nu over mij, confessies van een ervaren schamer’ (2017) en het essay ‘Omdat je het waard bent, nieuw licht op eigenliefde’ (2018), doet ze dit aan de hand van romans, films, tv-series en persoonlijke ervaringen.

Marja Pruis (1959) is niet alleen criticus en columnist voor De Groene Amsterdammer. Zelf is ze ook een productieve en veelgeprezen schrijfster. Zo won ze met ‘Kus me, straf me’ de Jan Hanlo Essayprijs. Haar meest recente roman ‘Zachte riten’ werd zowel voor de ECI Literatuurprijs als de Libris Literatuurprijs genomineerd. Voor haar columns ontving ze de J.L. Heldringprijs en ze zit vol plannen voor nieuwe boeken.

Foto ANP,Iris van der Valk


Muziek: Neochorion

Hilje Doekes, dwarsfluit en piccolo

Leo de Visser, contrabas en zang

Harmen Doekes, viool en gitaar

Gert Doekes, altviool

 

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres