Moment van gedenken Bennekom

09 november 2018

Een sfeervol verlichte begraafplaats. Mensen die met een brandend kaarsje hun weg zoeken naar het graf van een geliefde. Om hem/haar te gedenken.

De samenwerkende kerken in Bennekom en Opella  nodigen iedereen uit die op deze manier een geliefde willen gedenken op de Gemeentelijke Begraafplaats in Bennekom.

Vrijdag  9 november begint dit moment van gedenken om 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat met een stilte, muziek en een woord van herinnering uitgesproken door  Marcel Wielhouwer (Opella) en Peter Samwel.

Daarna verlaten wij met brandende kaarsjes de kerk om naar de begraafplaats te gaan. Daar wordt op verschillende plaatsen stil gestaan om iedereen de gelegenheid te geven de kaarsjes op het graf van de geliefden te zetten.

Bij een groot hart van kaarsen krijgen zij van wie de geliefden gecremeerd zijn alle gelegenheid te gedenken door hun kaarsje in het hart neer te zetten. Tijdens de wandeling over de begraafplaats zal er steeds muziek te horen zijn.  Bij terugkomst in de Oude Kerk is er koffie en thee en alle gelegenheid met elkaar na te praten.

 

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres