Ontmoeting in Kunst

06 april 2019

Josée Wuyts en Frans de Groot, grafiek

6 april om 15.00 uur feestelijke opening met muzikale improvisatie van EARBEAK

Deze expositie laat een selectie van prenten zien, ontstaan tijdens de jarenlange samenwerking van de grafici Josée Wuyts en Frans de Groot. Zij exposeren grote monumentale prenten en klein-grafiek. Twee kunstenaars – één kunstwerk.

Er zijn prenten te zien uit verschillende periodes met verschillende thema’s,veranderingsprocessen zijn zichtbaar maar tegelijk raakvlakken.

Josée Wuyts werkt vanuit abstracte typografische, gestileerde en geometrische vormen. Kenmerkend zijn symmetrie, asymmetrie, restvormen en transparante heldere kleuren.

Typerend voor Frans de Groot is de eindeloze herhaling van atypische vormen evenals reliëf en aantasting.

In de prenten verweven de componenten van beiden zich tot één verbinding van beelden. Er ontstaan nieuwe ritmes en een transparante gelaagdheid naar een nieuw collageachtig beeld.

Josée Wuyts en Frans de Groot werken vanaf 1990, in Nijmegen, samen aan diverse projecten. Zij zijn al geruime tijd lid van het Platform voor Grafiek (VOG).

Hun werk is regelmatig te zien bij internationale manifestaties in binnen-en buitenland en werd een aantal keren bekroond.

Tijdens de opening op 6 april zullen beide grafici, aan de hand van enkele drukvormen, iets vertellen over de ontstaansprocessen van de prenten.

wuyts-degroot.nl

 

Simon James & Rense Slings “EARBEAK “ verzorgen een muzikale improvisatie / vrije geluiden.

 

Ook open op zondag 5 mei van 14.00 -17.00 uur

Of op telefonische afspraak: 06 30709180

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres