Ontmoeting in Kunst

19 januari 2019

 

19 januari om 15.00 uur feestelijke opening

Margaret Bokdam-Schilderijen

Pas laat in haar leven heeft Margaret het schilderen ontdekt. Tijdens een kunstzinnig jaar ontdekte zij de sluiertechniek, waarbij dunne transparante laagjes aquarelverf over elkaar worden gelegd – als sluiers – steeds nadat de vorige laag is gedroogd. Haar eerste sluiering raakte haar diep. Zij had het gevoel dat iets zich wilde uitdrukken via haar handen. Een voor haar nieuwe ervaring. Dit leidde tot haar aanmelding bij de opleiding tot kunstzinnig therapeut aan Academie de Wervel in Zeist. Het werd voor haar een vreugdevolle reis door kleur en vorm, licht en duister, kunst- en mensheidsgeschiedenis, antroposofie en therapie. Na de Wervel is zij begonnen om ook met olieverf te schilderen. Meestal laat zij zich leiden door de kleur en merkt al schilderend waar het beeld naar toe gaat. Dan ontstaan vaak abstracte beelden, die een herkenning oproepen van een gevoel of een ervaring.
Soms ook schildert zij voorstellingen die lijken op beelden uit de zintuiglijk waarneembare wereld. Door daar iets aan toe te voegen wil zij laten zien dat er krachten zijn die vanuit de aarde en de kosmos inwerken. De serie over IJsland – een groot deel van de nu geëxposeerde werken – is op die manier tot stand gekomen.

 

Hetty van de Zande- Keramisch werk

Hetty is geboren en getogen op Curaçao en kwam naar Nederland voor haar opleiding tot docent tekenen aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze heeft bijna 30 jaar les gegeven op diverse creativiteitscentra in en rond Arnhem. Ook heeft ze nog een aantal jaren meegewerkt aan Beeldende Theater Projecten. De afgelopen 10 jaar is ze meer toegekomen aan haar persoonlijke werk : schilderen en fotografie en sinds 3 jaar is ze met keramiek bezig, haar nieuwe passie . De indrukken van de onderwaterwereld uit haar jeugd zijn daarbij veelal haar inspiratiebron.

Meer van haar werk is te zien op haar website:  hettyvandezande

 

 

Ook open op zondag 17 februari van 14.00 -17.00 uur

Of op telefonische afspraak: 06 30709180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres