Ontmoeting in Kunst

14 mei 2017

Van 15 april – 14 mei is  werk te zien van  Jos Loeffen en Tine Cupido 

 

 

 

Voor fotograaf Jos Loeffen ligt de kunst letterlijk op straat. Met zijn camera trekt hij langs verlaten en vergeten locaties zoals oude industrieterreinen en scheepswerven.                                                                                                               In dit verlaten en “verroeste” landschap weet hij kleine details uit te vergroten tot tweedimensionale abstracte werken. Hij noemt deze zijn K.L.O.S.-foto’s (de Kunst Ligt Op Straat). Hij laat zich als hobbyfotograaf niet beperken tot opdrachten of aanvragen en fotografeert naast abstracte werken ook landschappen.

Wat hem in die landschappen fascineert, zijn de grensgebieden tussen natuur en landschap die door de mens beïnvloed zijn.

Tine Cupido ontwerpt en vervaardigt vanuit haar atelier “In de roos” sieraden van edelsteenkralen en sjaals van zijde en wol.Al jong was Tine gefascineerd door textiel; Vroeger maakte zij wandkleden ,later begon zij met het beschilderen van zijde. De technieken die zij leerde,ontwikkelde zij in de loop der jaren tot een eigen stijl. Ze vervaardigt sjaals van zijde en fijne wollen mousseline.Deze materialen worden geverfd met Franse zijdeverf, die bekend staat om de prachtige kleurintensiteit. Hierna wordt de stof gestoomd, waardoor ze kleur- en wasecht gemaakt wordt, en zo nodig geplisseerd.

Sinds 2002 is Tine zich daarnaast gaan toeleggen op het creëren van sieraden. Ook hierbij speelt haar voorkeur voor natuurlijke materialen een hoofdrol. Zij gebruikt voornamelijk edelsteenkralen vaak gecombineerd met zilver.   Op de tentoonstelling is te zien hoe fraai de kleuren van de materialen met elkaar harmoniëren.Juist het experimenteren met kleur ervaart Tine als een opwindende bezigheid die blijft fascineren. “Bezig zijn met kleur is goed voor je ziel”.

 

Zondag 14 mei geopend van 14.00–17.00 uur

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres


ANBI logo Vormgeving & Realisatie: Zietze.nl