Ontmoeting met de vrijzinnige Islam. Rachid Oahalou

08 februari 2018

De van oorsprong Marokkaanse Rachid Oahalou heeft zich verdiept in verschillende godsdiensten die hem verrijken en hem zijn eigen (moslim-) geloof meer doen begrijpen. Zoals hij zegt: ‘Waar ik voor sta en me sterk voor maak is de universaliteit in religies en geloofssystemen. In essentie zijn we en willen we hetzelfde in spirituele zin, namelijk dichter komen bij het goddelijke in ons zelf.
Daarbij vindt hij het belangrijk dat mensen met een verschillende geloofsachtergrond elkaar leren kennen en begrijpen, opdat de (huidige) angst voor elkaar kan transformeren naar liefde voor elkaar. In zijn werk in Ghana, Soedan, Irak en Marokko ervaart hij ook verschillende vormen van meer vrijzinnige, spirituele, mystieke islam. Hij komt hierover vertellen en laat ons deze meebeleven door het zingen van spirituele gezangen. Dit laatste samen met Said Al Harazi.

Rachid Oahalou werkt voor IOM, International Organization for Migration, een intergouvernementele organisatie. Binnen deze organisatie is hij contactpersoon voor mensen die hoog opgeleid zijn, nu in Nederland wonen en tijdelijk terugkeren naar hun land van herkomst om daar hun expertise in te zetten. Hij is contactpersoon voor Ghana, Soedan, Irak en Marokko.


Contact : Loek Treep, tel. 0317 424962, e-mail: treep@upcmail.nl
Tijd donderdagavond 20.00 uur
Kosten € 7 / € 10 incl. koffie/thee

U hoeft zich voor deze lezing niet op te geven.Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres