Peter Samwel – Met andere ogen: Liefde

17 februari 2019

 

10.30 uur

 

 

  

 

Wij mensen leven in een wereld van dualiteit; een wereld die bestaat uit licht en donker, man en vrouw, oorlog en vrede. Te midden van deze wereldse tegengestelde krachten proberen wij ons te ontwikkelen en te groeien.

Tegelijkertijd zoeken mensen ook naar wegen om deze tegenstellingen te overbruggen. Immers alleen   als   we   de   tegengestelden   tot één weten te maken kan er sprake zijn van schepping en nieuw   leven.   Welke ongrijpbare kracht van het leven inspireert ons daarin eigenlijk? Zijn wij ons nog bewust van die mens-overstijgende kracht van liefde die alles in beweging zet? Hoe komt het dat wij onze levens van tegenwoordig zo tot middenin de keiharde materie hebben geworteld, en het contact met die veel ijlere ‘Hogere Levenskracht’ bijna zijn kwijtgeraakt? Terwijl precies déze levenskracht, die ín ons aanwezig is, menselijke gevoelens veroorzaakt van toewijding en liefde. En dat is toch ons diepste verlangen. Om in liefde samen te leven en elkaar persoonlijke groei en ontwikkeling toe te wensen.

Een utopie? Of toch niet?

In deze Zin op Zondag gaat Peter Samwel in op deze vragen en onderzoekt hij hoe wij onszelf meer kunnen leren toeleggen op een vanuit liefde en toewijding gedragen leven dat eigenlijk onze oorspronkelijke natuur is.

Peter Samwel is van jongs af aan geboeid door spiritualiteit en religie. Hij werkte als humanistisch raadsman in de Nederlandse Krijgsmacht. In 1997 startte hij zijn Praktijk voor Levensvragen. Bij de Stichting Opleiding tot Vrijzinnig Pastoraat studeerde hij in 2004 af met de scriptie Tarot & de Bijbel en werd voorganger bij Vrijzinnigen Varsseveld. Invloeden vanuit meerdere wereldreligies maken sinds jaar en dag onderdeel uit van zijn levensfilosofie. Sinds september 2014 is hij Consulent Levensvragen & Voorganger bij Vrijzinnigen Bennekom. www.tarotdenieuweordening.nl


Muziek: Jazz Combo van de Triple B Bigband Bennekom

Gilbert Meurs, piano. combo-leider Ad van den Bent, gitaar en zang. Laurens van Veldhuizen, bas.

Rodney van den Oever, drums. Jacqueline van Oosterhout, altsaxofoon. Wim van Klompenburg, trombone.

Jan Bokdam, trompet.

 

Laatste zondag van de expositie

 

 

 

 

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
E-mailadres