Tarot, een scholingsweg van universele wijsheid door Peter Samwel

21 september 2017

De Tarot is een filosofisch en levensbeschouwelijk, losbladig prentenboek dat ons vertelt over de wet- matigheden van het leven. De Tarot wijst ons de weg binnen het labyrint van het innerlijk van de mens en is een zingevend instrument dat tot steun kan zijn bij het vergroten van zelfkennis.

In tien avonden zul je niet alleen leren hoe je op een andere manier naar jezelf kunt kijken, we beginnen ook om Tarotbeelden voor onszelf en elkaar te leren lezen. De Tarot is daarmee een raadgevend instrument binnen zowel de persoonlijke ontwikkeling als in de begeleiding van mensen, die zichzelf en het leven beter willen leren begrijpen. We zullen verder natuurlijk stilstaan bij de oorsprong en de geschiedenis van de Tarot, maar vooral dus ook bij de praktische werkwijze ervan. We leren zo ook interactief,van en met elkaar.

Voorkennis is niet vereist. Wie bereid is tot wat de oude Grieken ons al voor- hielden: ‘Mens ken uzelve’, is van harte uitgenodigd voor deze tien boeiende bijeenkomsten.

 

Peter Samwel (1953) ontving zijn eerste Tarotdeck in 1985. Na elf jaar zelfstudie in het verkennen van zowel de Tarotbeelden als de levensfilosofie er- van, werd hij in 1996 beroepsmatig Tarotist en Tarottrainer. Als HBO-theoloog studeerde hij bij de Opleiding tot Vrijzinnig Pastoraat af met de scriptie ‘De Tarot & De Bijbel’. Peter is sinds 1 september 2014 parttime voorganger bij Vrijzinnigen Bennekom en Consulent Levensvragen. Als Tarotdocent werkte hij van 2000 – 2015 voor twee opleidingsinstituten en geeft jaarlijks ook zelfstandig Tarottrainingen. Daarnaast geeft hij Tarotconsulten. Zijn boek ‘Tarot- De Nieuwe Ordening’ kwam uit in 2011.Dit boek zullen we tijdens de cursus gebruiken en is verkrijgbaar op de eerste cursusavond.


 

Deelnemers   minimaal 10, maximaal 16
Tijd                10 donderdagavonden van 19.30 – 21.30 uur
Data              21 september, 5 oktober, 26 oktober, 23 november, 7 december 2017, 18 januari, 1 februari, 8 maart, 5 april, 19 april 2018
Kosten          € 120 / € 160
Tarotboek en -deck € 29,95.

www.tarotdenieuweordening.nl

 


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres