Voorganger Peter Samwel

 

De maatschappij waarin wij staan, vraagt van ons allemaal voortdurende aandacht en inzet. Al sinds onze opvoeding en schooljaren wordt onze focus verlegd van onze kleine binnenwereld naar de grote ‘belangrijke’ buitenwereld. Immers dáár gebeurt het, dáár moet je zijn, zo wordt ons voorgehouden…

Het is van groot belang dat ieder van ons een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving waar wij allemaal deel van uitmaken. Tegelijkertijd ervaar ik persoonlijk dat velen van ons door de jaren heen blijven steken in dat belang en zodoende onvoldoende of zelfs – voor het gemak – maar helemaal geen aandacht meer besteden aan de weg naar binnen.

Ik ben ervan overtuigd dat er slechts sprake is van evenwicht, wanneer de mens gefocust is op zowel de ontwikkelingen in de eigen binnenwereld als op de gebeurtenissen en het werk dat gedaan moet worden in de buitenwereld. Het jaarprogramma dat voor u ligt wil u vooral uitnodigen ook tijd te blijven maken voor uw innerlijke, levensbeschouwelijke welzijn. In het zorgvuldig samengestelde aanbod treft u ongetwijfeld meerdere activiteiten aan die u persoonlijk aanspreken. Al vele jaren is er grote belangstelling voor ons programma-aanbod. In die zin voorziet de diversiteit ervan bij velen in een behoefte.

Ook in het seizoen 2016-2017 heeft u daarom volop de gelegenheid uw keuze te maken. Worden het de vieringen op de zondagochtenden, de bezinningssamen- komsten, de lezingen, toneel of zie ik u bij een van de cursussen, de kringen, de workshops, de open tafel of bij een excursie.

Wanneer u het totale programma eenmaal gelezen hebt dan weet ik één ding zeker: het gaat er niet om óf ik u persoonlijk bij een van de bijeenkomsten zie, de vraag is alleen nog: wanneer.
U bent, bij ongeacht welke activiteit, bij deze van harte uitgenodigd en meer dan welkom!

Peter Samwel  Peter Samwel
Consulent Vrijzinnige Levensbeschouwing
& Voorganger Vrijzinnigen BennekomActueel


Hans Dirk van Hoogstraten

30 april 2017 Lees verder

Hans le Grand

7 mei 2017 Lees verder

Bezoek aan de abdij Koningsoord in Oosterbeek

10 mei 2017 Lees verder

Papageno en Papagena – Tjeu van den Berk 20.00 uur

11 mei 2017 Lees verder

Stilteviering

14 mei 2017 Lees verder

Ontmoeting in Kunst

14 mei 2017 Lees verder

Stiltewandeling

20 mei 2017 Lees verder

Filmdag

20 mei 2017 Lees verder

Lintviering

21 mei 2017 Lees verder

Thomas viering

28 mei 2017 Lees verder

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres


ANBI logo Vormgeving & Realisatie: Zietze.nl