Welkom

Zoektocht

 

 

Als één ding duidelijk naar voren komt dan is dat de zoektocht naar de zin van het bestaan. Het is als het lopen in het labyrint. Soms denk je op het goede spoor te zitten, soms blijkt de weg dood te lopen en toch hopen we allemaal de uitgang te bereiken, wat die uitgang voor een ieder ook zou mogen betekenen. De uitgang die zin geeft aan ons bestaan, aan wie we zijn, aan hoe wij ons verhouden tot de ander, wie hij of zij ook is, hoe wij ons verhouden tot de maatschappij of ruimer gesteld tot alles wat leeft.
Dat geeft geen antwoorden op al onze vragen, zeker niet als die ons verstand te boven gaan, want er is zoveel dat we nog niet weten. Maar dat betekent juist dat we ons kunnen blijven verwonderen over dat wat we leven noemen. Dat we kunnen bijdragen aan een betere samenleving, juist door onze eigen zinvolle levensweg te gaan en dáárvoor onze persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen. Vanuit die benadering komen we samen en ontmoeten we elkaar.

Bij Vrijzinnigen Bennekom doen we dat in zondagse vieringen, in lezingen op zondag die wij Zin op Zondag noemen, waarin elk jaar een bepaald thema vanuit verschillende invalshoeken – wetenschappelijk, religieus, spiritueel, filosofisch, psychologisch – wordt belicht. Het komende seizoen zal het thema “toeval” uitgediept worden. Er zijn de donderdagavondlezingen, de poëzie- kring, de filmkring, verschillende cursussen en tal van andere activiteiten die door de vele deelnemers zelf vorm worden gegeven.

Mogen we u het komende seizoen begroeten? Van harte welkom!

Jan Siepel                                          Peter Samwel,
voorzitter                                            consulent levensvragen en voorganger

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres