Wereldvluchtelingendag oproep

18 april 2018

 

CVVE (Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingenwerk Ede) benaderde ons met de vraag of het mogelijk is in Bennekom een maaltijd te organiseren waar Statushouders (Vluchtelingen met verblijfsvergunning), met name woonachtig in Bennekom, vrijwilligers en andere burgers elkaar kunnen ontmoeten. Immers: ‘onbekend maakt onbemind’.
In Bennekom is nu een aantal grote gezinnen en een aantal alleenstaande statushouders gevestigd. Het primaire doel van de maaltijd, die gepland staat voor 20 juni 2018 (wereldvluchtelingendag) is het bij elkaar brengen van culturen en het contact leggen tussen statushouders en andere burgers.

Eerder was in Ede een soortgelijk initiatief, eveneens uitgaande van CVVE. Statushouders, soms samen met hun ‘maatje’, en anderen maakten gerechten voor een aantal mensen, zodat een diversiteit aan gerechten uit verschillende culturen op tafel (buffet-stijl) kwam.

Hetzelfde model willen we nu hanteren in Bennekom, met als plaats van handeling De Ontmoeting.

Voor drie zaken vragen we nu uw aandacht:

  1. We zouden graag over namen beschikken van mensen die op de avond zelf beschikbaar zullen zijn om dit alles te faciliteren (inrichting en uitruiming; buffet inrichten; koffie/thee/frisdrank verzorgen; geluid regelen etc.)
  2. Ook de Nederlandse keuken moet natuurlijk vertegenwoordigd zijn: graag horen we nu al of u voor een beperkt aantal mensen een gerecht zou willen maken voor deze bijzondere gelegenheid.
  3. Voor deelname aan de maaltijd is opgave vooraf natuurlijk noodzakelijk: zet het dus vast in uw agenda, en geef u op zodra de uitnodiging daartoe u bereikt. Ook bij die gelegenheid kunt u zich nog melden als u een gerecht zou willen maken.

Wij nodigen u graag uit nu al te reageren door een mail te sturen aan Henri Stroband,wanneer u met één of meer van de zaken genoemd onder 1 en 2 mee zou willen doen.

We hopen dat dit initiatief breed door u gedragen wordt!

Met hartelijke groet,

Stanny van Barneveld
Francine de Graaff
Ine Govaert
Inge Reitsma
Henri Stroband     stroband_henri@hotmail.com

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres