Wereldvredemeditatie

31 december 2016

Peter Samwel leidt de wereldvredemeditatie in De Ontmoeting. Nadenken over jezelf, je omgeving, de wereld. Wereldvrede? Als we meer nadenken en minder onze grote gelijkhebberige mond opentrekken?

Wereldvredemeditatie in Bennekom

 

BENNEKOM – Er zijn van die woorden die je heel voorzichtig moet uitspreken, anders breken ze voordat ze gehoord worden. Wereldvrede is zo’n woord. Probeer het maar eens: wereldvrede. En wat denk je nu? Mooi woord? Mooie ambitie ook? Maar wereldvrede bestaat niet. Nu niet. Ooit wel? Is er iets wat we kunnen doen om wereldvrede te bereiken? Of zijn er vooral dingen die we moeten laten, dingen die wereldvrede onmogelijk maken?

Kerstbestand is ook zo’n woord. Middenin een gevecht wordt het Kerst. Even zwijgen de geweren en kanonnen. Als het meezit zelfs tot in het nieuwe jaar. Zou een bestand de vrede dichterbij brengen? Of doet alleen winnen dat? En is verliezen dan misschien het zaad waaruit een nieuwe oorlog groeit?

Op 31 december wordt op veel plaatsen in de wereld de ‘wereldvredemeditatie’ gehouden. Miljoenen mensen die een uur lang zoeken naar vrede. Vrede vinden in jezelf is al moeilijk. Vrede in de eigen overzichtelijke omgeving nog moeilijker. Wereldvrede? Hoe meer informatie we krijgen hoe onoverzichtelijker de wereld. Wie staat aan de goede kant en wie aan de verkeerde?

Op zaterdag 31 december om 12.30 uur gaan de deuren open van ‘De Ontmoeting’, Emmalaan 1 in Bennekom, voor iedereen die mee wil doen aan de ‘wereldvredemeditatie’ die om 13.00 uur begint en een uur duurt.

De bijeenkomst wordt geleid door Peter Samwel; de Wageningse muziekdocente Tanja Taale verzorgt de muzikale omlijsting. Het is goed bij het afscheid van het jaar en het begin van een nieuw jaar even na te denken over hoe het was en over hoe het zou moeten zijn. Wereldvrede is een prachtige ambitie.

Als zoveel mensen in dat uur die ambitie delen, dan zou de wereldvrede toch iets dichterbij moeten komen. Om te beginnen in ons zelf.

 Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres