Wetenschap en spiritualiteit door Mike Bais

27 september 2017

In het oude Alexandrië, China, India en de Arabische wereld waren wetenschap en spiritualiteit onlosmakelijk verbonden. De mens had er zelfs geen aparte woorden voor. Natuurfilosofen, priesters: zij verzamelden alle vormen van kennis over de kosmos.

Na de Renaissance en later de Verlichting (18e eeuw) in Europa kwamen de rede en de intuïtie, verstand en gevoel, empirische wetenschap en theologie/spiritualiteit tegenover elkaar te staan.
De keuze die veel mensen meenden te moeten maken tussen het ene óf het andere heeft grote invloed gehad op het denken in- en de ontwikkeling van- ons deel van de wereld.
Moderne ontwikkelingen echter in met name de natuurkunde (quantum-fysi- ca) en de moleculaire biologie, maar ook in neurofysica en ecologie, brengen wetenschappers en spirituelen, beiden op zoek naar kennis over de kosmos, weer dichter bij elkaar. Hoe kunnen wetenschappers verklaren dat deeltjes elkaar op afstand beïnvloeden? Of dat een deeltje ineens kan verdwijnen om gelijktijdig ergens anders weer te verschijnen?
Steeds duidelijker wordt het inzicht in de dualiteit van intellect en Geest, en in  de wetenschap dat God ons kan inspireren om het éénzijdige materialisme achter ons te laten, op weg naar integratie van wetenschap en spiritualiteit, naar een Nieuwe Wereld waar alles mogelijk is.

Samen gaan we tijdens de avonden kijken naar de hierboven genoemde as- pecten. We zullen het niet alleen hebben óver deze onderwerpen, maar we zullen ook proberen ze te beléven; iedereen wordt uitgenodigd om actief te participeren om zo te komen tot een nieuw bewustzijn.

Mike Bais heeft in voorgaande jaren in Bennekom cursussen in Kabbalah, Esotherisch Christendom en de legenden van Koning Arthur en de Graal verzorgd. Naast zijn professionele leven als fysiotherapeut is Mike priester in de mys- tiek-gnostische, christelijke traditie. Hij is ook groepsleider en tutor vanuit de internationale Kabbalah Society. Hij geeft niet alleen cursussen door het hele land maar verzorgt ook (groeps-) lessen aan huis in Utrecht.


Deelnemers minimaal 10, maximaal 20
Tijd 5 woensdagavonden van 19.30 – 21.30 uur
Data 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november 2017
Kosten € 60 / € 80


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres