Arte Duo -Concert

18 september 2021
Foto: Jostijn Ligtvoet

Op zaterdagavond 18 september geeft pianiste Lineke Lever samen met klassiek saxofoniste Aubrey Snell een klassiek concert in De Ontmoeting in Bennekom:

Reflections 

20 jaar Arte Duo 

In 2021 vieren pianiste Lineke Lever en klassiek saxofoniste Aubrey Snell hun jubileum als ’20 jaar Arte Duo’!
Pianiste Lineke Lever groeide in Bennekom op en is inmiddels een (inter)nationaal veelgevraagd pianiste. Ze heeft nog altijd een warme band met de plaats waar ze opgroeide.

In het programma ‘Reflections’ overziet het Arte Duo de afgelopen 20 jaar en kijken ze vooruit naar de toekomst. Klassiek saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever spelen muziek van o.a. Gerald Finzi, Ralph Vaughan Williams, Philip Glass en andere (noordelijke) componisten. Het is een programma, waarbij de luisteraar meegenomen wordt naar een andere dimensie, hogere sferen en weidse vlaktes. Dit programma biedt veel mensen rust en reflectie, waar in deze tijden zoveel behoefte aan is. De luisteraar ervaart daarin de ijlere, zachtere kleur van de saxofoon in combinatie met piano. 

Voor het publiek klinkt de klassieke saxofoon vaak als een aangename verrassing omdat het veelal niet bekend is als klassiek instrument. De saxofoon is rond 1840 uitgevonden als aanvulling op de toen bekende blaasinstrumenten. Veel componisten uit die tijd en de eeuw daarna lieten zich inspireren door dit nieuw uitgevonden instrument. Meer informatie: http://www.arteduo.nl/

Saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever studeerden beide cum laude af. Aubrey aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met onderscheiding, Lineke aan het Utrechts Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het Arte Duo heeft de afgelopen jaren 2 zeer goed ontvangen cd’s uitgebracht. Het Arte Duo speelt op alle belangrijke concertpodia van het land: Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, De Concertzender en televisie. Het in 2001 opgerichte Arte Duo ontleent haar naam aan het stuk Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is één van de figuren uit de Commedia dell’Arte.

 Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Wanneer: 18 september, 20.30 uur
Waar: De Ontmoeting, Bennekom
Kaarten: 17,50 euro p.p.
Kaartverkoop via: https://www.eventbrite.com/e/klassiek-concert-arte-duo-reflections-tickets-168394507505?aff=ebdssbdestsearch&keep_tld=1Deel dit artikel