Charlie Chaplin ‘Kijk naar boven’-Jacqueline van der Zee, Muzikale lezing

08 februari 2024

20.00 uur

Een muzikale lezing is een combinatie van een lezing en muziek in één. Het zijn biografische, fascinerende en meeslepende vertellingen over het levenspad van invloedrijke personen. In de lezingen vertel Jacqueline   over hun kernkwaliteiten, tekortkomingen en persoonlijke processen. Misschien kunnen we de wereld een beetje beter begrijpen door te luisteren naar elkaars verhaal.

Tijdens processen die zij zelf doorliep, werd zij geraakt en getroost door de raakvlakken die zij ervaarde met ieder van hen. De timing was perfect. Alsof ze speciaal voor haar op dat moment in haar leven kwamen om met haar te delen wat ze zelf geleefd hadden. Zij lieten haar  zien hoe het is om als mens te leven. Als volledig mens met alle facetten die daarbij horen. Hun kennis, gedachtengoed en ervaringen kunnen ook jou raken en inspireren.

Charlie Chaplin (1889–1977) wordt vandaag de dag over het algemeen herinnerd als de zwerver met het bolhoedje en de wandelstok uit de slapstickfilms. Een komiek uit de tijd van de stomme films. Er zijn maar weinig mensen die weten dat hij ook schrijver, regisseur, producer, componist en bovendien ook nog eens een slimme zakenman was. Hij was de eerste echte filmster die wereldberoemd werd en miljoenen verdiende met zijn films. In deze lezing vertel ik het verhaal van zijn leven, deel ik zijn visie op en boodschap aan de wereld en maken we kennis met een van de mooiste teksten die er geschreven zijn over zelfliefde

“Toen ik van mezelf ging houden, heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is.”

De lezing wordt opgeluisterd door de pianotranscripties van zijn zelf gecomponeerde filmmuziek, live uitgevoerd. Jacqueline van der Zee zorgt er met haar veelzijdigheid voor dat de lezing op een unieke manier gepresenteerd wordt. Door haar bevlogenheid & enthousiasme en met een muzikale omlijsting van bestaande stukken en eigen werk, biedt ze een afwisselend programma.


Plaats                  Grote  zaal van De Ontmoeting

Aanvang              Donderdagavond 20.00 uur; 

Kosten                 € 8,00 voor leden en begunstigers, overige bezoekers € 12
Deel dit artikel