De Focuswerkplaats

20 december 2019

Marieke Hoeve

Als je in meer of mindere mate bekend bent met de basisprincipes van Focusing, ben je van harte welkom in de ‘Focuswerkplaats’ die we ongeveer één keer in de twee maanden organiseren.

Tijdens deze middag oefenen we ons in focusing en luisteren naar elkaars ervaringen en vragen. We trainen onze luistervaardigheden zonder adviezen te geven. Gewoon aanwezig zijn met luisterend oor voor de ander zodat deze in die ruimte eigen antwoorden kan vinden. “Holding the Space’ zoals dat zo mooi in focustermen heet…

De middag begint met een rondje waarbij we aspecten en vragen rondom focusing bespreken die de deelnemers de afgelopen weken tegen zijn gekomen. Dan volgt een stukje lichte theorie eventueel aangevuld met een demonstratie en/of een oefening. Vervolgens oefenen de deelnemers in twee- of drietallen.
De Focuswerkplaats wordt aangevuld met elementen uit de compassietraining zodat we onze compassiestem meer ontwikkelen, een goede kruisbestuiving!

Kernwoorden zijn veiligheid, openheid, inspiratie, compassie en verbinding.

Reacties:

“Wat ben ik blij dat ik met focussen in aanraking ben gekomen en nu mee doe aan de focuswerkplaats. Ik kan nu beter omgaan met pijn en verdriet en leer mijzelf steeds beter kennen.”
“We hebben tijd en aandacht voor elkaar, zonder oordeel. Dankbaar voel ik mij voor zo’n veilige plek. Het geeft mij ruimte”.


Deelnemers                      minimaal 10, maximaal 15

Tijd                                    5 vrijdagmiddagen van 14.15-16.30 uur

Data                                   20 december 2019, 28 februari, 17 april, 29 mei  en een nader te bepalen datum in 2020

Kosten                                € 60 / € 80

 Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres