De weg van (zelf) compassie

10 januari 2020

Van  kwetsbaarheid naar veerkracht

Marieke Hoeve

De weg van compassie is een reis. Een reis die begint met vertragen, want wie langzaam reist ziet meer… En als we meer zien ontdekken we meer over onszelf en onze reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het juist een wat negatievere opmerking ons meer bezig houdt dan positieve opmerkingen? Hoe komt het dat we voor onszelf vaak zoveel harder zijn dan tegen onze vrienden?
Hoe zou het zijn om ook een goede vriend voor onszelf te zijn?

De laatste tien jaar zijn er enorme ontwikkelingen gaande op het gebied van neurobiologie en neuropsychologie. In deze training leer je praktische toepassingen hiervan waardoor je achterliggende drijfveren en patronen leert herkennen. Dit begrip zorgt voor mildheid en (zelf)compassie. Hierdoor wordt de vriendelijkheid naar jezelf en de ander groter. Deze training helpt om de hartkwaliteiten die ieder mens in ruime mate bezit te ontwikkelen en te laten spreken, zodat je vanuit je hart kunt leven. Zowel naar jezelf als naar de ander toe. Dan ontwikkel je veerkracht, ook wanneer het tegen zit.

Kernwoorden: inzicht in het brein en het vermogen tot geluk, acceptatie van jezelf, vriendelijkheid, zelfvertrouwen, loslaten van negatieve emoties, grenzen stellen, gelijkmoedigheid, bewaken van energie, ruimte maken voor vreugde, geluk en liefde.

Deze intensieve cursus omvat 8 middagen van 3 uur.

Welkom!!

Reacties van deelnemers uit de vorige training:
“De verschillende invalshoeken die je in de cursus gebruikte zorgen ervoor dat ik steeds op een andere manier (aan)geraakt werd. Dat geeft inzicht, begrip en nieuwe ontdekkingen”
“De ingesproken meditaties zijn heel ondersteunend. Vooral door de manier waarop jij de dingen zegt, vanuit je hart. Het zijn niet zomaar ingesproken meditaties. Dit helpt me beter voelen”
“Heel fijn hoe jij de groep hebt begeleid: professioneel, deskundig en ervaren, maar ook licht en liefdevol. En met heerlijke humor!”

Marieke Hoeve (1961) heeft haar gevoeligheid voor energie in de loop van de jaren aangevuld met het volgen van diverse opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van lichaamsbewustzijn en bewustzijnsverdieping. Zij heeft een praktijk in lichaamsgericht werk in Oosterbeek en werkt onder meer met energie, holistic pulsing, droomwerk en focussen. Zij is gecertificeerd focusing- en compassietrainer.

Meer info vindt u op de website www.mariekehoeve.nl


Deelnemers                        minimaal 8, maximaal 15
Tijd                                       8 vrijdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur
Data                                     10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 6, 13 en 27 maart, 10 april 2020

Kosten                                 € 120 / € 160

 


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres