7 maart Marien van den Boom

07 maart 2021

 

 

……diep in de mens…..

Veertigdagentijd, woorden over lijden en kwetsbaarheid, over hoogte- en dieptepunten in een mensenleven, zoeken naar inspiratie en vertrouwen dat het licht niet zal doven, ook als een samenleving kwetsbaar lijkt te zijn. En als woorden te kort schieten, neemt de muziek het over. Veertigdagentijd, een tijd om over grenzen heen verbinding te zoeken.

Muziek: Bert Noordam

 

Marien van den Boom studeerde godsdienstwetenschappen en theologie aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde op het Europese denken binnen de moderne Arabisch-islamitische filosofie. Tijdens zijn academische loopbaan doceerde hij in Amsterdam en Brussel met name over de symboliek in de grote wereldreligies. Hij was gastdocent in China, Indonesië en het Midden-Oosten.

Mededelingen: Komende donderdag , 11 maart is er een lezing verzorgd door  Lian Kasper: De Kracht van Gevoel – omgaan met het leed in de wereld , dit is via zoom! En de link is te vinden op de web site.

Volgende week zondag is  er een digitale viering met Roos van Doorn en de spelgroep.

Kaarstekst

De wijsheid  van de TAO

Drie schatten.

De wijze heeft drie schatten: eenvoud, geduld en mededogen.Eenvoud maakt alles licht, ontspannen en ongedwongen. Eenvoud is weten dat je nooit van huis bent weggegaan. Je bent al bij de bron. Je bent precies waar je wilt zijn en het is nooit anders geweest.

Met geduld kun je luisteren, leren begrijpen. Je gaat er ‘ja’ door zeggen. Door geduld ga je langzamer en kun je het moment ervaren zonder gejakker.

Mededogen is liefde. Het is de ultieme expressie. Het is alles wat je nodig hebt. Buiten liefde bestaat er niets. Eenvoud, geduld en mededogen vormen de essentiële toegang tot Tao. Keer terug tot de bron.

Jezelf kennen, is de meest grootse expressie van het leven. Je weg naar huis vinden is een grootse reis. Reis met geduld, want in de haast kun je alles mislopen. Ga langzaam en geniet van elke stap. Blijf aanwezig in het moment en je zult vinden wat je zoekt. Laat je leiden door mededogen.

Je hart heeft de weg altijd gekend.Deel dit artikel