Meditatiedag

17 februari 2024

Matthijs Schouten

De meditatietechniek die wordt onderwezen, is er op gericht de geest kalm en geconcentreerd te maken. Dit gebeurt via het aandachtig waarnemen van de in- en uitademing. Dit is de basistechniek van alle boeddhistische scholen. De gehele dag zal in stilte worden doorgebracht. Naar eigen verkiezing kunt u op een stoel mediteren of zelf een meditatiekussen, plaid en/of slaapzak meenemen. Draag gemakkelijk zittende kleding, warme sokken en/of sloffen. In de rustperiodes kunt u koffie, thee, melk, sap en fruit nemen. Tijdens de lunch is er soep. U dient zelf te zorgen voor uw aanvullend lunchpakket.

In de pauzes kunt u zowel binnen als buiten in de tuin of in de directe omgeving van het gebouw verblijven. Hoewel het geen eis is, is het wel te adviseren om de cursus Boeddhisme eerst te volgen. Na inschrijving ontvangt u de dagindeling.

 

Prof.   dr.   Matthijs   G.C.   Schouten   (1952)   studeerde   biologie,   vergelijkende   godsdienstwetenschappen en Keltische taal-  en letterkunde. Hij was ecoloog en filosoof bij Staatsbosbeheer en  buitengewoon hoogleraar  ecologie  en  filosofie  van  het  natuurherstel  bij  WUR’. Daarnaast is hij boeddhist en  meditatieleraar in de Birmaanse boeddhistische traditie


 

Deelnemers    minimaal 20

Tijd                  8.45 uur- 17.00 uur

Er wordt 4 x 1 uur gemediteerd, rustperiodes in totaal 2 uur, uitleg 1 uur, begeleiding 1 uur

Datum             Zaterdag 17 februari  2024

Kosten             € 35/ € 45 / studenten € 25 inclusief soep, fruit, koffie etc.
Deel dit artikel