3 oktober Nicoline Swen

03 oktober 2021

 

‘Thema:  ‘ Alles stroomt ‘

 

 

 

 

Kaarstekst Vrijplaats

Een plek waar de wind door je hoofd waait waar je doet waar je buik van gaat zingen waar je droomt zoveel je kan waar je bent wie je bent. Een plek van zand, van zee, van lucht, van aarde, van vuur een plek waar je nooit verdwalen kunt. Een plek waar de vrijheid woont; daar wil ik zijn. En als ik daarvan vertrek, neem ik die plek mee overal waar ik nog komen ga.

Wende Snijders

Een brief, een liefdesbrief. Voor ons, van God.

Lieve mensen,

Regels, regels en nog eens regels. Die zie ik mensen bedenken om alles te beheersen. Hun eigen leven – dat van hun gezin, de samenleving waarin zij leven, de wereld waarin zij leven. Reageren op dat wat er gebeurt, dat zie ik mensen doen. En daarna maar weer wachten op de volgende actie.

Jaloezie, nijd, ongeduld – dat is wat ik zo vaak zie. Waarom nu toch, lieve mensen, want u bent zo mooi. U hebt zoveel moois in u – goede, lieve, wijze gedachten. Ik zie u zorgen voor uw man, vrouw, vriend, vriendin, buren of kinderen. Ik zie (zag) u anderen omhelzen, knuffelen, zoenen, liefkozen. Ik zie u zorgen voor de bloemen in uw tuin of op uw balkon. Ik zie u lieve briefjes en kaartjes schrijven. Ik zie u in uw hart huilen om al het verdriet van anderen, dichtbij of ver weg. Ik zie u zwijgen, omdat spreken schade zou berokkenen. Ik zie dat u uw gedachten van liefde niet altijd onder woorden kunt brengen en ze daarom maar binnen houdt – op uw hart draagt.

En om al die dingen houd ik zo van u.

Maar er is meer: ik houd ook van u om die keren dat u wel sprak, als u liever had willen zwijgen; om die keren dat u dacht: ‘houd nu eens op te zeuren’, of ‘ik ben zo moe van alles, ik kan geen mens meer verdragen’.

Ik houd van u zoals u bent – als mens, als kind van mij als God, vader & moeder tegelijk.

En ja, ik weet wel dat u het moeilijk vindt om dat zo te geloven, of misschien gelooft u dat helemaal niet meer, maar weet u – ook daarom houd ik van u. Het ís namelijk ook ongelofelijk. Dat vind ik zelf ook – mezelf ook.

En toch – weet ik dat het zo is – dat ik liefde ben – dat ik in alles ben wat leeft. En dus ook in u. En omdat ik zo van u houd, hoop ik zo dat u dat kunt ervaren. Dat de liefde altijd bij u en in u is, dat u daarin geworteld bent, dat u vanuit die liefde kunt handelen voor uzelf en voor elkaar.  Als er al regels zouden moeten zijn, dan is er maar één en dat is: handel uit liefde.  En al die andere regels, ja natuurlijk: ik begrijp dat een samenleving geregeld moet worden, dat er op die manier regels moeten zijn, maar misschien zouden mensen wat vaker terug kunnen gaan naar de basisregel, om vanuit die basis te bekijken wat nu echt nodig is.

Misschien zegt u wel: ik wil al dat gedoe niet van uw liefde en zo, ik kan mijn  eigen leven wel regelen. Natuurlijk kunt u dat, daarom houd ik ook zo van u! U neemt uw eigen verantwoordelijkheid – zonder dat zou het ook niet kunnen!

Maar – en misschien klinkt het wat betweterig, vergeef mij dat dan maar – ik ben de stroom die altijd stroomt,  ik geschied als liefde, buiten u om – een rivier die altijd blijft stromen, ook als u er niet meer bent – u  bent er onderdeel van, van mij – van de liefde. En als u dan leeft vanuit uw hart, dan kunt u ook niet anders dan mij liefhebben – de stroom die leven geeft – en dan gaat het helemaal niet om een verplichting of om een soort wet, maar om een liefdesbrief. Als u leeft vanuit uw hart, dan schrijft u mij steeds opnieuw een liefdesbrief. En daar dank ik u voor, voor al uw liefdesbrieven!

En ik zal er elke dag een aan u schrijven – u vindt ze in de brievenbus van uw hart.

Hartelijke groeten van God.Deel dit artikel