Ontmoeting in kunst

Van 16 april tot en met 15 mei is er een tentoonstelling :

Marjon Reiziger – Collages en Ab Bol – Kabinetten

Marjon Reiziger maakt collages van kranten- en tijdschriftenknipsels. “Als de collage gelijmd is, ga ik met krijt en pen werken. Ik benadruk beelden door ze met elkaar te verbinden.” Door middel van deze speciale vorm en techniek vertelt Reiziger levensverhalen van mensen én bedrijven. “Verhalen verbinden mensen en dat maakt een bepaalde emotie los, waardoor er bijzondere gesprekken ontstaan”.

Samen met Ab Bol ontstond het idee om een project te starten rond een eigen interpretatie van de 10 geboden. Hierbij komen samen de naturalia die Ab Bol in zijn werk gebruikt en de collages van Marjon. Het heeft geleid tot de 11 kisten (drieluiken) die het project Dekaloog rijk is. Wij zien op de tentoonstelling in De Ontmoeting de eerste kist (kist 0) van het grote boek, die weergeeft het dualisme van het leven, goed versus kwaad. Ook zijn er kisten van de tien geboden, namelijk die van Macht & Leiderschap, en die van Rust, Bezinning & Contemplatie.

Ab Bol begon in 2015 met zijn kunstproject Consilium Humanum. Het verbeeldt de visie van kunstenaar Ab Bol op de meest wezenlijke gedragingen en beweegredenen van de mens. Deze visie krijgt vorm in een classificatiesysteem gebaseerd op de classificatiesystemen die biologen en naturalisten gebruiken. De manieren waarop het systeem getoond wordt zijn ontleend aan presentatievormen zoals in natuur­historische musea te vinden zijn. Van vlinderkasten tot rariteitenkabinetten en van laden­kasten tot jachttrofeeën, altijd voorzien van of gevuld met naturalia (objecten uit de natuur). In dit classificatiesysteem kijkt de natuur naar de mens in plaats van de mens naar de natuur


In het kader van deze tentoonstelling zal Marjon Reiziger een workshop ‘Collages maken’ geven op 23 april van 10.00 – 12.00 uur

Kosten: €20,00

Misschien heb je het al heel lang in je hoofd: ‘Ik wil een collage maken over wat me nu raakt.’ Misschien heb je zelfs al afbeeldingen of kaarten, knipsels of laat je het helemaal vrij…. Het kan allemaal. Neem tijdschriften of andere inspiratiebronnen mee. Er zal ook van allerlei materiaal aanwezig zijn.

Marjon Reiziger, die vanaf 16 april bij ons exposeert, zal ons begeleiden.

Laat je inspireren door wat je ziet in de tentoonstelling.

Opgave via de website www.deontmoetingbennekom.nl/collagemaken 

Klik voor diavoorstelling