Ontmoeting in kunst

Coenraad de Jong    fotografie

Alma de Vries     beeldhouwwerken

Petra Sips   gedichten

6 november t/m 12 december 2021

Ook open op 14-21-28 nov. en 12 dec. van 15.00-17.00

Coenraad de Jong Fotografie

Naast een loopbaan in de modedetailhandel als inkoper, waar Coenraad aan creatieve en commerciële concepten werkte, heeft hij altijd gefotografeerd. Bij de fotovakschool behaalde hij zijn diploma fotograaf. In de loop van de jaren heeft hij zich ontwikkeld tot autonoom fotograaf, werkend vanuit eigen inspiratie en noodzaak. Zijn manier van werken is kijken wat er om je heen gebeurt en voelen naar een eventuele samenhang. Niet de werkelijkheid fraai weergeven maar het onderliggende gevoel verbeelden is de uitdaging.

Bij deze expositie is de verbeelding in het landschap gezocht.

dejong.coenraad@gmail.com  www.coenraaaddejong-foto.nl

Alma de Vries Beeldhouwwerken

Alma de Vries heeft een opleiding gevolgd voor docent handvaardigheid. Hiermee heeft zij in het verleden handvaardigheidslessen gegeven en haar creativiteit gebruikt in het vormingswerk. Rond haar 35e heeft zij zich omgeschoold en is de hulpverlening in gegaan. In deze periode heeft zij creatieve groepstherapie gedaan.

Alma is altijd creatief bezig geweest, o.a. schilderen, hoeden maken en beeldhouwen.

Ruimtelijk werk is haar passie. Als basis gaat ze veelal uit van steen, daarbij soms een toevoegen van ander materiaal.

Je ziet tegenstellingen in het werk.

De unieke vormen en het verrassend materiaalgebruik, maakt dat je als toeschouwer als het ware getrokken wordt in de door Alma gekozen beeldtaal.

alm.vries@planet.nl  www.almadevries.nl  www.pek-ede.nl

het regent op het perron

af en toe schuif ik onder

de luifel vandaag en luister

komt hij nog?

Petra Sips Gedichten

Petra Sips zet regelmatig kunstprojecten op touw waarin ze verschillende kunstenaars bij elkaar brengt. Zo kwam het dat zij al jarenlang poëziemiddagen organiseerde voor ze met eigen gedichten naar buiten kwam. Dat was in 2018 tijdens de dichtersmedewerking aan Beelden op de Berg in Wageningen, die zij organiseerde i.s.m. het collectief Schrijversharten. Petra wordt omschreven als een dichter van het zachte, uitgewogen soort. Haar werk kruipt diep onder de huid.

petra.sips@de-plek.net     www.de-plek.net