Ontmoeting in Kunst

27 november 2022

Een nieuwe expositie met werk van Monique Grolle.

Mixed media, objecten en kleine installaties.

Monumentale kunst in België, wordt in Nederland gemengde technieken genoemd of ook wel mixed media. Monique werkt meestal ruimtelijk, vooral  met papier, hout en plexiglas waar nog diverse materialen aan toegevoegd worden. Het werk in deze expositie is gemaakt vanaf de eerste lockdown, begin 2020 tot nu. Je kunt spreken van objecten, maar het zijn eigenlijk kleine installaties of tafereeltjes.

Gezien vanuit lockdown, opgesloten zijn en alleen of eenzaam,  balanceert elk tafereeltje op de grens van onvrijheid en vrijheid. Een zekere lichtheid in het werk ontlokt de kijker soms ook een glimlach.

Monique Grolle volgde vanaf 2007 deeltijd kunstonderwijs aan Academie Arendonk in België, richting Monumentale kunst. Zij rondde de basisopleiding af in 2012 en deed daarna de tweejarige specialisatie, waarin ze zelfstandig werkte aan een serie over ‘de bovenkamer’. In 2016 besloot ze dat de tijd gekomen was om vervroegd te stoppen met haar huisartsenpraktijk en zich volledig met kunst bezig te gaan houden.

Open op zondagen 6 t/m 27 november van 14.00-17.00 uur

klik op plaatjeDeel dit artikel