Poëziekring

15 september 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is poeziekring.jpg

 

Poëzie kring

Ieder jaar organiseren we deze kring waarin we gedichten lezen, er naar luisteren en ze bespreken. Het zijn geen theoretische beschouwingen over poëzie maar we proeven gedichten, proberen ze te begrijpen en associatief te verwerken. Dat alles wisselen we met elkaar uit. Iedere keer weer verrassend.

We lezen de gedichten om beurten hardop voor en praten er samen over door. Iedere maand verzorgt één van de deelnemers een collage van gedichten van een dichter of een bloemlezing over een bepaald thema. Er is aandacht voor jonge en oude dichters. We zoeken een combinatie van poëzie en kunst en luisteren af en toe naar gedichten die op muziek zijn gezet. We concentreren ons op Nederlandstalige dichters en poëzie maar met enige regelmaat staat er een vertaalde dichter centraal.

Afgelopen seizoen was er minder mogelijk. We hebben elkaar gelukkig toch ook in levende lijve ontmoet en deels ging het via Zoom. We hebben de gedichten van Ferdinand Pessoa, Willem van Toorn en Paul van Ostaijen besproken. Daarnaast waren er bloemlezingen over de thema’s ‘Water’ en “ Voorjaar’.

Komend seizoen beginnen we met gedichten van Lucebert. Iedere deelnemer aan de poëziekring krijgt de gedichten voor de eerste bijeenkomst toegestuurd.

Contact: Leentje den Boer 06-19576683 leentjedenboer@gmail.com of Lida van Hellemondt 06-44344510 lidavanhellemondt@xs4all.nl


Deelnemers                minimaal 8, maximaal 12

Tijd                             8 woensdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur

Data                            15 september, 20 oktober, 17 november, 15 december , 19 januari, 16 februari, 16 maart en 20 april 

Kosten                         €24/ € 32

 

 
Deel dit artikel