Poëziekring

21 september 2022

Ieder jaar organiseren we deze kring waarin we gedichten lezen, er naar luisteren en ze bespreken. Het zijn geen theoretische beschouwingen over poëzie maar we proeven gedichten, proberen ze te begrijpen en associatief te verwerken, en wisselen dat alles met elkaar uit. Iedere keer weer verrassend.

We lezen de gedichten om beurten hardop voor en praten er samen over door. Iedere maand verzorgt één van de deelnemers een collage van gedichten van een dichter of een bloemlezing over een bepaald thema. Er is aandacht voor jonge en oude dichters. We zoeken een combinatie van poëzie en kunst en luisteren af en toe naar gedichten die op muziek zijn gezet. Afgelopen seizoen hebben we o.a. de gedichten van Cees Nooteboom en Maria Barnas besproken. We concentreren ons op Nederlandstalige dichters en poëzie maar met enige regelmaat staat er een vertaalde dichter centraal, zoals bv. de Portugese dichter Ferdinand Pessoa. Iedere nieuwe deelnemer aan de poëziekring krijgt deze gedichten voor de eerste bijeenkomst toegestuurd.

Contact: Leentje den Boer 06-19576683 leentjedenboer@gmail.com of  Lida van Hellemondt 06-44344510 lidavanhellemondt@xs4all.nl

 


 

Deelnemers                minimaal 8, maximaal 12

Tijd                             8 woensdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur

Data                            21 september, 19 oktober,16 november, 21 december,18 januari,

15 februari,15 maart en 19 april 

Kosten                         € 40/€ 55
Deel dit artikel