Programma Regio, zondag 7 maart digitale viering met Irene Hörst in Veenendaal

18 januari 2021

Meer info over De Vlam:     www.devlamrhenen.nl


Nieuws uit Veenendaal https://www.hetvensterveenendaal.nl/

GLAS! is een nieuwe serie programma’s waarin naast een specifiek thema, ook kunst en in het bijzonder muziek en poézie centraal staan. GLAS! is een programma van Henk Harmsen. 

Aflevering 1 ( www.x-liedjes.nl/glas/1) De eerste aflevering heeft als thema  Over vrij-zijn en het sprookje van de vrije wil.  Roelof Meijer creëerde voor deze eerste aflevering twee prachtige stukken. Roelof is contrabassist bij het Residentieorkest in Den Haag, docent contrabas en basgitaar, componist en tekstschrijver en artistiek leider van het ensemble Revolve ( https://www.revolvemusic.nl) Kijk voor meer informatie op  www.x-liedjes.nl/glas

Tussendoor is een programma van ondergetekende met korte uitzendingen (+/- 25 minuten) die steeds vanuit verschillende invalshoeken een inkijkje geven in het Venster in Veenendaal tijdens de Corona periode. De eerste uitzending is op de 4e advent en heet ‘Dromen in een leeg gebouw’, waarin ik jullie meeneem naar Het Venster en ik de vierde advent beleef met een stukje herinnering aan hoe het vroeger was en een aantal schitterende X-liedjes. Met medewerking van Jan van Donkelaar en Martin Schuitemaker. De link er naar toe is x-liedjes.nl/tussendoor/1. Meer informatie vind je op x-liedjes.nl/tussendoor
Veel kijkplezier Henk

Bij de eerste lockdown in 2020, in verband met Covid 19, begon ik een digitaal drieluik ‘And the beat goes on’ voor het Venster in Veenendaal. Nu, 23 januari 2021, met het ingaan van de avondklok, ben ik een nieuw drieluik begonnen, weer met de titel ‘And the beat goes on’. Het thema deze keer is ‘Levensverhaal’.
Deze eerste aflevering bestaat uit een begroeting, een 5-minuten-preek, het verhaal van deze dag en een gastcolumn door Suzanne Uleman. Het geheel wordt opgevrolijkt met een aantal x-liedjes, waarvan er twee gezongen worden door Eva Schuurman. 

https://youtu.be/TY8TPqJs8UY
Hartelijke groet,
Henk Harmsen

Zondag 28 februari 10.00 uur:

https://mailchi.mp/2705f7737a42/mar-van-der-velden?e=ffbe185480


zondag 7 maart

digitale viering met Irene Hörst

t
Op zondag 7 maart om 10.00 uur is er een digitale viering in Het Venster te Veenendaal, met Irene Hörst, opgenomen in Het Venster.
De link om deze viering te bekijken en te beleven staat onder het gedicht van Toon Tellegen op deze pagina. Het thema dat Irene heeft gekozen, gaat over de vrijheid, het genieten van wat je gegeven is, het jezelf niet beperken, en hoe daar mee om te gaan. In deze coronatijd èn in de 40-dagentijd lijkt dat misschien controversieel, maar zoals we van Irene gewend zijn, zal ze ons vast meenemen in haar inspirerende bespiegelingen. Teksten worden afgewisseld met beelden en muziek, met onder meer een aantal x-liedjes van Henk Harmsen en een gedicht van Toon Tellegen:

Soms, een enkele keer,
met heel veel moeite en voornamelijk toevallig
lukt het iemand om met beide armen zijn verdriet te omvatten.
Hij tilt het op.
Laat de deur niet op slot zijn, nu…
Hij duwt hem open met zijn knie
en loopt met grote breedsporige passen naar buiten.
Kijk uit! roept hij
want het verdriet is zo groot dat hij er niet overheen kan kijken
en doorzichtig is het nooit.
Ver weg, in een sloot of op een drassige plek
onder populieren
of achter een scheve schutting tussen oude autobanden,
speelgoed, resten van een vuur,
gooit hij het neer en fluitend loopt hij terug naar huis.

 

De link voor deze viering is https://youtu.be/fqBimXrfZ2E * * *
De collecte is voor Het Venster.
U kunt uw eventuele bijdrage storten op onze rekening: 
NL11TRIO 0197 6222 08 op naam van ‘NPB Veenendaal’.
Alle gevers hartelijk dank! * * *

Programma Lunteren

Zie voor actuele informatie:
https://www.vrijzinniglunteren.nl/

laatste nieuws:
https://www.vrijzinniglunteren.nl/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=172&key=5jS5mI7q&subid=16-FLHvj6rOZbWo3f&tmpl=component&auid=648

Arboretumkerk Wageningen

O.a. opgenomen vieringen

https://www.arboretumkerk.nl/Deel dit artikel