Programma Regio

07 september 2020

Zondag 4 oktober Rhenen

Boeddhisme?

Ed van Zoolingen

Er zijn verschillende vormen van boeddhisme. In deze lezing worden deze vormen op een heldere eenvoudige manier besproken.

Daarna gaan we aan de slag met een simpele geleide boeddhistische meditatie. Om te ervaren.

Ter inspiratie een quote van de website van Diamantweg Boeddhisme Nederland: “Als we echt opletten, kunnen we zien dat alles in de buitenwereld constant aan het veranderen is. Zo snel als een kaarsvlam of zo langzaam als een berg: zelfs de meest ‘solide’ dingen veranderen. Ze hebben geen echte blijvende essentie. Onze innerlijke wereld van gedachten en gevoelens bevindt zich in dezelfde staat van constante verandering. Hoe meer we beseffen hoe vergankelijk alles is en afhankelijk is van vele omstandigheden, hoe gezonder het is om een visie te hebben die we kunnen houden op onze levens, onze relaties, bezittingen en waarden – gericht op wat echt van belang is. Als alles komt en gaat, blijft er dan iets over? Volgens het boeddhisme is het gewaarzijn het enige dat altijd aanwezig is, waarin al deze ervaringen en verschijnselen opkomen. Het is niet alleen tijdloos maar ook van nature vreugdevol. Dit tijdloze gewaarzijn herkennen – hier en nu – betekent verlicht worden, dat is het uiteindelijke doel van het boeddhisme.”

Ed van Zoolingen is van kind af aan geïnteresseerd in oosterse wijsheid. Hij doet aan Chi Kung en las veel over het Boeddhisme. Toen Ed Boeddhisme ging praktiseren, ontdekte hij hoe weinig hij wist en hoe belangrijk de praktische ervaring is die je altijd en overal kunt toepassen.

Aanvang:    10.30 uur

Entree:       € 9,00 / € 6,00 voor leden en begunstigers

Aanmelden: trudialblas@gmail.com

Veenendaal presenteert Ondertussen

Henk Harmsen en Martin Schuitemaker van de lokale vereniging Veenendaal hebben een digitaal programma samengesteld.Deel dit artikel

Video

Bekijk opnames.

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres