Roos van Doorn witte donderdag

28 maart 2024

19.30 uur 

 

 

 

 

Een bijzondere avond, drie dagen voor Pasen. Een avond waarop we traditioneel het ritueel van brood en wijn delen. We ervaren wat delen is, wat breken is, wat vriendschap is. We verbinden ons met het verhaal van Jezus en zijn vrienden, we verbinden ons ook met de symboliek van brood en wijn die verder rijkt dan de christelijke traditie alleen. Met welke betekenissen je je kunt verbinden, hangt een beetje af van je eigen achtergrond. Of dat iets christelijks is of iets universeels.
Iedereen is welkom mee te doen.

Deze avond klinkt in het verhaal de oproep om elkaar te dienen. Dienen heeft niet zozeer te maken met slaafsheid, maar vanuit vrijheid dát geven wat jij te geven hebt en zo deel worden van het grotere geheel. Mens en medemens zijn.

Dat klinkt bijna zoet, maar het verhaal dat we lezen is alles behalve zoet; het gaat ook over de menselijke neigingen toch een beetje belangrijk te willen zijn, jezelf of de ander te verloochenen, je eigen zwakheden niet willen zien. Het gaat over met vallen en opstaan leven vanuit het hart.

 

Muzikale medewerking : Rien den Arend

  Deel dit artikel