Rouw, veerkracht en zingeving

11 september 2019

Richard van Dijk

Bent u kort of lang geleden een dierbare verloren dan zit u mogelijk met de vraag hoe u  weer een zinvol bestaan kunt leiden. Het vinden van meer veerkracht kan u daar zeker bij helpen. Daarbij zijn gedachten uit de filosofie een belangrijke inspiratiebron. Wellicht geeft deze cursus van vijf bijeenkomsten waarin met elkaar over die gedachten gepraat wordt, u steun.

Bij de verschillende thema’s van deze cursus worden denkbeelden van diverse filosofen uit uiteenlopende tijden op een begrijpelijke manier behandeld. Deze denkbeelden en opvattingen kunnen een ander licht werpen op je kijk op de wereld om je heen en dus ook op jezelf.Wat zou je kunnen of willen doen met deze bijeenkomst in jouw leven op dit moment? De cursus is zo opgezet dat je met nieuwsgierigheid en gezond verstand’wijzer’ kunt worden.

De volgende thematieken komen in 5 bijeenkomsten aan bod:

  1. De gangbare rouwcultuur en het vinden van een eigen weg
  2. Eenzaamheid en verbinding
  3. Verveling en zingeving
  4. Schuldgevoel, spijt, vergeven, accepteren
  5. Een eigen leven leiden waar je (weer) zin in hebt

Elke bijeenkomst duurt twee uur met een korte pauze. Voorafgaand aan elke bijeenkomst krijgt u enkele pagina’s tekst. In de cursus is er veel ruimte voor interactie en uitwisseling, waarbij u zelf bepaalt wat u ter sprake wilt brengen.

Richard van Dijk (1950) werkte bijna 40 jaar als psycholoog/psychotherapeut. Hij raakte steeds meer geïnteresseerd in (oude) filosofische denkbeelden en de toepasbaarheid daarvan in het dagelijks leven van nu. Daarover gaf hij in 2013 en 2014 bij ons cursussen. De laatste jaren is hij vooral bezig om met een filosofische bril naar rouw en zingeving te kijken en geeft daarover cursussen.


Deelnemers      minimaal 6, maximaal 10

Tijd                      5 woensdagavonden van 20.00 – 22.00 uur

Data                      11, 18, 25 september, 2 en 9 oktober 2019

Kosten                € 60 / € 80


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres