Schatgraven in Thomas

07 september 2022

Tegen het einde van de vierde eeuw werd vastgesteld welke boeken in de bijbel zouden worden opgenomen. De boeken die buiten de boot vielen werden als ketters bestempeld en van vanaf dat moment verboden. Zo ook het evangelie van Thomas.

Pas in 1945 zijn deze boeken in een kruik bij Nag Hammadi in Egypte teruggevonden. In dit evangelie wordt geen verhaal over het leven van Jezus verteld maar bevat alleen uitspraken van Jezus. Van het Thomasevangelie wordt gezegd dat het een zorgvuldig opgebouwd handboek is voor spirituele groei.

In de leesgroep hebben we in zeven jaar twee boeken over het evangelie van Thomas doorgewerkt waarin alle 114 uitspraken van Jezus of logia één voor één werden behandeld.

In 2021 zijn we begonnen dit evangelie nogmaals door te nemen op een dieper niveau. Daarbij ligt de nadruk op het uitwisselen van wat de teksten ons persoonlijk te zeggen hebben. En proberen we daar vanuit stilte bij te komen.

Van de deelnemers wordt gevraagd dat zij al deelgenomen hebben aan deze leesgroep en/of passie hebben om met ons tot de kern van dit evangelie door te dringen. Als basis gebruiken wij het nieuwste boek van Bram Moerland: Het evangelie van Thomas, met als ondertitel : Het weten van een ongelovige.

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt kunt u het beste contact opnemen met Jan Fokkens

mail: janfokkens174@gmail.com

Opgave is niet meer mogelijk, u kunt zich laten plaatsen op een reservelijst bij info@vrijzinnigenbennekom.nl


Deelnemers    maximaal 12.

Tijd                  8 woensdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur

Data                7 september 2022, 5 oktober, 2 november, 7 december, 4 januari 2023,

1 februari, 1 maart, 5 april.

Kosten            € 40/ € 55
Deel dit artikel