Spelgroep Bennekom

20 september 2021

Spelgroep Bennekom is opgericht in 1959 als lekenspelgroep, de spelers waren allen leden van de NPB. Ook nu is er nog steeds een nauwe band met Vrijzinnigen Bennekom.

Spelgroep Bennekom is een gezelschap enthousiaste toneelliefhebbers dat onder professionele leiding toneelstukken speelt. Deze grote toneelvereniging heeft leden van 17 tot 90 jaar, die ieder op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan de productie en uitvoeringen.

Voor meer informatie: https://www.spelgroep.nl/

Afgelopen jaar heeft de Spelgroep Hin und Her van Ödön von Horváth,  opgevoerd

Komend jaar  gaan we het stuk De nieuwe kleren van de keizer, een bewerking van Albert Hoex, spelen. Het stuk zal geregisseerd worden door Wouter Ribbels.

De nieuwe kleren van de keizer is een sprookje over een zeer ijdele keizer die nauwelijks oog heeft voor zijn land en bevolking maar vooral bezig is met zijn uiterlijk.

Het belooft een familiestuk te worden waarin humor een grote rol zal gaan spelen. We gaan de komende weken via improvisatie toewerken aan de grote lijnen in het stuk en vanuit daar zullen we steeds meer details gaan uitwerken.

 

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u de Spelgroep wilt steunen met een donatie. Het minimumbedrag is € 25, maar meer mag natuurlijk ook! U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL29 INGB 0002 3040 24 ten name van Spelgroep Bennekom, onder vermelding van ‘Donatie 2019-20’. Na ontvangst krijgt u uw vrijkaartje(s) toegestuurd of liggen ze voor u klaar bij de ontvangsttafel.

 

 Deel dit artikel