Stilte uur

14 augustus 2024

Stilte en meditatie worden in veel tradities toegepast om lichaam en geest te ontspannen. Dan kan vreugde worden ervaren of verbinding, of gewoon heilzame rust.

Aan zulke momenten lijkt in onze drukke tijd veel behoefte te zijn. Daarom zal De Ontmoeting wekelijks op een vaste tijd voor een stilte-uur open staan. Er is gekozen voor woensdag van 17:30 tot 18:30 uur,

Ieder kan meedoen, wekelijks of een enkele keer aanhakend.

Nu hebben mensen diverse ervaring met meditatie. Tijdens het stilte-uur zullen geen technieken worden uitgewisseld of besproken, laat staan onderwezen. Ieder kan de eigen methode in stilte toepassen, in de kring wellicht zittend naast mensen die vanuit andere disciplines werken of nog geen ervaring hebben en het gewoon fijn vinden een uur met elkaar in stilte door te brengen. Men kan op een stoel zitten of op een meditatiekussen. In De Ontmoeting is een beperkt aantal kussens aanwezig.

Ook mensen zonder enige meditatie-ervaring kunnen dus gewoon aanschuiven. Het wordt in dat geval wel aanbevolen een leraar/lerares te zoeken om u met meditatie vertrouwd te maken.

Ieder is van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit stilte-uur.


 

Informatie en opgave bij Sanne van Boschinga stansanne@gmail.comDeel dit artikel