Symboliek van Adventskransen maken

02 december 2023

Roos van Doorn

Op deze zaterdagmorgen maken we in de Ontmoeting adventskransen. Roos vertelt iets over de symboliek van de verschillende onderdelen van een Adventskrans. Daarna gaan we aan de slag.

Voor kerstgroen wordt gezorgd en tegen een kleine bijdrage kun je ter plekke tegen kostprijs een strokrans aanschaffen met kaarsenhouders en ijzerdraad, mocht je die nog niet hebben. Als je deze basisbenodigdheden allemaal al in huis hebt, neem je gewoon je eigen spullen mee.

Als je ervan houdt met je handen bezig te zijn, je graag samen met anderen knutselt en benieuwd bent hoe de voorbereidingstijd naar Kerst en Midwinter te verdiepen, kom dan gezellig mee doen.

De grote jaarfeesten als Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn traditionele christelijke feesten. Wat kun je hier aan beleven, wat vier je en hoe leef je hier naartoe? Deze bijeenkomst biedt de mogelijkheid om je te verdiepen in de culturele en religieuze achtergronden, zodat er bij jouzelf innerlijke ruimte ontstaat om Advent en Kerst te vieren zoals het bij jou past. Vrij ván vaststaande geloofsovertuigingen en vrij vóór de levenswijsheid die in de rituelen al eeuwenlang wordt doorgegeven.


Tijd 10.30 – 12.00 uur

Datum 2 december 2023

Kosten € 0 voor leden, begunstigers / € 10 voor overige deelnemers

Deel dit artikel