Tarot ,een scholingsweg van universele wijsheid

26 september 2019

Peter Samwel

De Tarot is een filosofisch en levensbeschouwelijk, losbladig prentenboek dat ons vertelt over de vele wetmatigheden van het leven. De Tarot wijst ons de weg binnen het labyrint van het innerlijk van de mens en is een zingevend instrument dat tot steun kan zijn bij het vergroten van zelfkennis en bij het vinden van antwoorden op onze levensvragen.

In tien avonden zul je niet alleen leren hoe je op een andere manier naar jezelf kunt kijken, we beginnen ook om Tarotbeelden voor onszelf en elkaar te leren lezen. De Tarot is daarmee een raadgevend instrument binnen zowel de persoonlijke ontwikkeling als in de begeleiding van mensen, die zichzelf en het leven beter willen leren begrijpen. We zullen verder natuurlijk stilstaan bij de oorsprong en de geschiedenis van de Tarot, maar vooral dus ook bij de praktische werkwijze ervan. We leren zo ook interactief, van en met elkaar.
Voorkennis is niet vereist. Wie bereid is tot wat de oude Grieken ons al voorhielden: ‘Mens ken uzelve’, is van harte uitgenodigd voor deze tien boeiende bijeenkomsten.

Peter Samwel (1953) ontving zijn eerste Tarotdeck in 1985. Na elf jaar zelfstudie in het verkennen van zowel de Tarotbeelden als de levensfilosofie ervan, werd hij in 1996 beroepsmatig Tarotist en Tarottrainer. Als HBO-theoloog studeerde hij in 2014 bij de Opleiding tot Vrijzinnig Pastoraat af met de scriptie ‘De Tarot & De Bijbel’. Peter is 12 jaar onder de vlag van Vrijzinnigen Nederland als Voorganger en Consulent Levensvragen actief geweest. Als Tarotdocent werkte hij van2000 – 2015 voor twee opleidingsinstituten en geeft jaarlijks ook zelfstandig Tarottrainingen. Daarnaast geeft hij Tarotconsulten. www.petersamwel.com
Zijn boek ‘Tarot- De Nieuwe Ordening’ kwam uit in 2011. Dit boek zullen we tijdens de cursus gebruiken en is verkrijgbaar op de eerste cursusavond.


Deelnemers      minimaal 10, maximaal 16

Tijd                       9 donderdagavonden en 1 dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur

Data                      26 september, 24 oktober, 21 november, 19 december 2019, 23 januari, 27 februari,  dinsdag 14 april, 14, 28 mei en  25 juni 2020

Kosten                 € 120 / €160

Tarotboek en -deck € 29,95

 


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres