Schatgraven in Thomas

11 september 2019

Voor het begin van het zevende seizoen is de naam van “Leeskring Thomasevangelie” gewijzigd in “Schatgraven in Thomas”. Hiermee wordt benadrukt dat juist de gesprekken die naar aanleiding van de gelezen woorden ontstaan bijzonder waardevol en het belangrijkste zijn.

Uitgangspunt van het Thomasevangelie is dat we allemaal een goddelijke vonk in ons hebben en dat het er in ons leven om gaat in verbinding te komen met deze goddelijke kern.

In het komende seizoen gaan we eerst het laatste gedeelte van het boek “Zenmeester Jezus” van Jos Stollman behandelen. Daarna, begin 2020, beginnen we met het boek “Jezus de Mysticus” van de Amerikaanse schrijver Adyashanti. In dit boek laat deze schrijver de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Jezus zien aan de hand van het evangelie van Marcus en belicht hij de betekenis daarvan vanuit het Thomasevangelie en wat een aantal mystici daarover hebben gezegd. Tenslotte maakt hij gebruik van de belangrijke inzichten in het mythologische begrip van grote wereldverhalen van Joseph Campbell.

Hij beschrijft het leven van Jezus zo dat dit verhaal bij ons binnenkomt als een mythe en metafoor. Op die manier krijgen we toegang tot het werkelijke geschenk van het verhaal: dat is het mysterie van het bestaan, het mysterie van ons bestaan, het mysterie van Jezus’ bestaan en het mysterie van het bestaan van God.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.


Contact: Jan Fokkens 0318- 417291 en Lenneke Koomans 0317- 413707

Deze cursus is inmiddels vol, opgave is helaas niet meer mogelijk

Deelnemers      maximaal 15

Tijd                        9 woensdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur.

Data                      11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december 2019, 8 januari, 12 februari,11 maart, 8 april, 13 mei 2020

Kosten                 € 36 / € 48


Aanmelden


U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.


Deel dit artikel

Zoeken


Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een robot (of spam-script) Een mens
Volledige naam E-mailadres